1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Kukoricás, diós kekszek recept

Nyomtat Email

 

 

Mostanában kísérletezős kedvemben vagyok. Kukoricalisztről eddig azt tudtam, hogy gluténmentes, így a liszt érzékenyek is fogyaszthatják. Ám azt álmomban sem gondoltam, hogy az első kukoricalisztes kekszem ilyen finom lesz.

Hozzávalók kb. 40 kekszhez: 20 dkg kukoricaliszt, 10 dkg darált dió, 15 dkg nádcukor vagy barna cukor, 3 tojás sárgája, 18 dkg vaj, 1 citrom reszelt héja, kevés fahéj, csipet só
Ételallergia tipp: gluténmentes

 

Kukoricás, diós kekszek recept
A hozzávalókat gyorsa mozdulatokkal összedolgozzuk, mint egy hagyományos linzer tészta esetében.
Két részre osztjuk, kb. 5 cm vastag hengerekké sodorjuk őket, és egyenként alufóliába sodorjuk, mintha egy hatalmas szaloncukor lenne.
Legalább egy órát pihentetjük.
Majd, kicsomagoljuk a hengereket, és kb. fél cm vastagságú korongokra vágjuk őket.
Egy hengerből levágott kekszeket egy nagyon sütőlapon lehet kisütni.
A nyers tészta tetejét megszórhatjuk vágott aszalt sárgabarackkal is.
180 fokos sütőben kb. 8-10 perc alatt kisütjük őket.
Fontos, hogy ne égjen meg.
A kukoricaliszttől szép sárga kekszeink lesznek.

TIPP: Várjuk mag, amíg kihűlnek a kekszek a sütőlapon, mert melegen könnyen széteshetnek.
Lehetőleg ne engedjük meg  gyermekeinknek, hogy ezzel a keksszel a kezükben rohangáljanak a lakásban, mert kissé morzsálódik.


Hozzászólások  

 
#3 Dorkarina 2013-03-23 20:12
Nagy siker lett!!! Hagyjunk helyet a keksznek a sütőlapon mert terjeszkednek ahogy sülnek.
Omlós, fini keksz lesz belőle
Idézet
 
 
#2 kata52 2011-12-19 17:55
Örülök,hogy gluténmentes receptekkel is találkozok!Ami nem az,azt megpróbálom átalakitani ha tetszik.
Idézet
 
 
#1 Vincze Nagy Anna 2010-12-17 23:04
kukoricás diós keksz, gluténmentes
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

WEBÁRUHÁZ