1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Mézes tejben főtt köles, almaszósszal recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 

Olyasmi ez a desszert, mint a tejbe rizs. Azzal a különbséggel, hogy sokkal kevesebb a kalóriaértéke, és egészségesebb. A köles számtalan olyan alkotóelemet tartalmaz, ami nélkülözhetetlen a növésben lévő gyermekek számára.
Hozzávalók kb. 3 adaghoz: 10 dkg köles, 7-8 dl tej (lehetőleg bio), 2 ek méz

 

Mézes tejben főtt köles, almaszósszal recept
A tejet forraljuk fel a mézzel.
Adjuk hozzá a kölest, és közepes hőfokon hagyjuk, hogy teljesen puhára főjön a gabona.
Hasonló lesz az állaga, mint a tejberizsé.
Én almaszószt készítettem hozzá.
Ehhez 2 almát meghámoztam, felkockáztam, és kevés vízzel, szegfűszeggel, fahéjjal, és egy fél citrom levével puhára pároltam.
Amikor megpárolódott a gyümölcs, a levével együtt (pici leve maradt) leturmixoltam, természetesen, miután kivettem belőle a szegfűszegeket.
A pépet visszatettem a tűzre, hozzákevertem kb. 1 dl növényi tejszínt, és felforraltam.
Ha szükséges, pici mézzel lehet még ízesíteni.



Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL