1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Túrós csokis palacsintatorta recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 




A palacsintát mindenki szereti, de nem mindenki eheti. A lisztrézékenyeknek például mellőzniük kell, azaz még sem, mert palacsintát nem csak búzalisztből lehet készíteni. Ezt a túrós csokis palacsintatortát, azaz a tészta részét egészséges hajdinalisztből sütöttem.


Túrós csokis palacsintatorta

A palacsintához (8-9 db):
165 g hajdinaliszt
csipet só
375 ml víz
1 db egész tojás
2 ek olívaolaj
A töltelékhez:
400 g krémes túró
150 g házi, sűrű tejföl
1 citrom reszelt héja és leve
80-90 g nádcukor vagy méz
vanília (fél rúd, vagy egy kis csipet vanília őrlemény)
A csokihoz:
70 g étcsokoládé
1 mk kókuszzsír vagy vaj
40 g tejföl


A palacsintatésztát a szokásos módon előkészítjük, 30 percet pihentetjük, hogy a liszt jól megszívja magát a folyadékkal.
A palacsintákat ezt követően kisütjük.
TIPP: Hajdina palacsinta sütése itt is olvasható: http://www.ritakonyhaja.hu/etlap/tesztaetelek/3749-gombas-baconos-palacsinta-recept.html
A túrót kikeverjük a tejföllel, cukorral, citrommal, és vaníliával.
A palacsintákat egymásra helyezzük tortaszerűen úgy, hogy két lap közé a túrós krémből kenünk.
TIPP: Sokkal finomabb a töltelék, ha valódi, krémes állagú, házi túrót és jó tejfölt használunk.
A csokoládét kis darabokra törjük, adunk hozzá egy kevés kókuszzsírt vagy vajat, és közepes erősségű vízgőz felett felolvasszuk. Közben figyelünk arra, hogy ne égjen meg.
Végül belekeverjük a szobahőmérsékletű tejfölt, majd ezzel a csokis mázzal fedjük be a palacsintatorta tetejét.
8 szelet lesz belőle.






Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL