1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Csokoládémáz trükkök

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 
A csokoládé jellegét elsősorban a kakaóvaj biztosítja, amit az ilyen csokoládé imitációknál különböző eredetű növényi zsírokkal helyettesítenek. Egyre többen ismerik fel, hogy igazán jó minőséget igazi csokoládé felhasználásával lehet csak elérni, legyen az tortabevonás, dekorálás, vagy desszertgyártás.

A könnyebb felhasználhatóság és nem utolsó sorban az olcsóbb ár miatt az úgynevezett kakaós bevonó masszák használata terjedt el. A kakaós bevonó massza azonban nem csokoládé. A csokoládé jellegét elsősorban a kakaóvaj biztosítja, amit az ilyen csokoládé imitációknál különböző eredetű növényi zsírokkal helyettesítenek. Egyre többen ismerik fel, hogy igazán jó minőséget igazi csokoládé felhasználásával lehet csak elérni, legyen az tortabevonás, dekorálás, vagy desszertgyártás.

A csokoládéolvasztásnál apró trükköket alkalmazzunk:
A csokoládét kizárólag vízgőzön olvasztjuk fel.
Ha sikerült jó minőségű csokoládét beszerezni, akkor az olvasztáskor feltétlenül rakjunk bele étolajt (25 dkg étcsokihoz 1 teli evőkanál).
A régiek nagy trükkje, hogy étolaj helyett kemény zsírt használtak. Ettől a csokoládé kemény marad, de kihűléskor nem reped el.
Olvasztáskor nagyon fontos, hogy ne szálljon fel a vízgőz, ne kerüljön vízcsepp a csokoládéba, mert az állaga megváltozik, és alkalmatlanná válik a bevonásra, áthúzásra - szakmai nyelven: megugrik a csoki.RECEPTEK

Add a Startlaphoz