1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Bagoly keksz recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 



Amikor megláttam Melindánál ezeket a kis gülükéket, rögtön tudtam, hogy az óvodába ilyen kekszeket sütök idén a karácsonyi vásárra. Ropogós, a vanília, a citrom és a rum csodás ízt ad neki. Remek gasztroajándék lehet celofánba csomagolva.


Bagoly keksz

Hozzávalók 14 kekszhez: 90 g vaj vagy kókuszzsír, 100 g világos, lágy nádcukor, 1 tk vanília őrlemény, 1 egész tojás, csipet só, 1 citrom héja, 1 ek rum, 170 g tönköly fehér liszt, 55 g zabpehelyliszt, 14 szem héjas mandula, 28 db csoki csepp


Bagoly keksz

A liszteket összekeverjük a sóval, cukorral, vaníliaőrleménnyel, citromhéjjal.
Majd hozzáadjuk a kókuszzsírt (vagy vajat), a rumot, és a tojást.
Úgy dolgozzuk össze, mint egy klasszikus linzert, hideg villával, vagy robotgép dagasztóspiráljával, végül kézzel egy bucira formázzuk.
TIPP: A kókuszzsír 24 fok alatt szilárdul, és kevéssel szobahőmérséklet alatt keményedik is. Az így készült tésztát soha se pihentessük hűtőben, mert kővé dermedne. Hagyjuk szobahőmérsékleten állni 1-2 órát, és utána dolgozhatunk vele.
Kinyújtjuk 5 mm vastagra a tésztát, és egy kb. 6 cm átmérőjű pohárral köröket szaggatunk ki belőle. Nekem 14 db kekszem lett, és maradt a szemeknek is elég tészta.
A maradék tésztából 28 pici golyót formázunk.
A golyókat egyenként szétlapítjuk a tenyerünkben egy kis koronggá, ennek a közepére helyezzük a csoki cseppet.

Bagoly keksz

Majd a szemeket jó mélyen benyomjuk a bagoly arcába. Szép gülü szemei lesznek, de a bagoly így szép már csak.
A két szem közé teszünk egy-egy egész mandulaszemet, ez lesz az orra.
A szárnyakat villával nyomjuk a keksz aljába.
160 fokos előmelegített légkeveréses sütőben (vagy 180 fokon simán) 10 perc alatt kisütjük, majd hagyjuk a sütőlapon kihűlni.






Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL