1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Gesztenyés kifli recept

Nyomtat Email

 


A karácsonyi aprósütemények sorából nem maradhat ki a gesztenyés kifli sem. A gesztenye ebben az esetben a tésztába került, amit teljes őrlésű lisztből gyúrtam be. A végeredmény egy porhanyós, csodás reform gesztenyés kifli lesz.

 

gesztenyés kifli

Hozzávalók 50 darabhoz: 200 g gesztenyemassza, 200 g vaj, 130 g nyírfacukor (vagy nádcukor), 250 g teljes őrlésű búzaliszt, csipet só, 2 tojás sárgája, 1 narancs reszelt héja
+ 150 g étcsokoládé a mártáshoz


A szoba hőmérsékletű vajat dolgozzuk össze a többi hozzávalóval.
Figyeljünk arra, hogy gyorsan dolgozzunk, de még jobb, ha robotgép tésztagyúró spiráljával állítjuk össze a vajas tésztát.
Ha összeállt a tészta, tegyük legalább 30 percet a hűtőbe pihenni.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A tésztát vágjuk 4 részre, így könnyebb lesz a porciózás. Kb. 50 darab kiflit kell kihozni ebből az adagból. A tésztadarabkákat sodorjuk ki kb. 8 cm hosszú, 1 cm vastag rudakra, amiket hajlítsunk meg patkó alakban.
Így tegyük őket tepsire.
TIPP: Hogy ne égjen, pirosodjon meg az aljuk, tegyük a kifliket szilikonos sütőpapírra, szilikon lapra, vagy kerámia bevonatos Delimano tepsibe.
10-12 perc alatt süssük őket készre. Fontos viszont, hogy a sütemények felszínei nem pirosodjanak meg.
Ha letelt a sütési idő, vegyük ki a tűzhelyből, és a sütőlapon hűtsük ki a kifliket.
Ha kihűltek, olvasztott csokoládéba márthatjuk a végeiket.

TÁPANYAGTÁBLÁZAT Energia g Tápérték
1 adag/1 darab Fehérjetartalom: 1 Vitaminok:
-
Zsírtartalom: 5
Kalória / 1 adag: 81 Kcal Rosttartalom: 1 Ásványi anyagok:
kálium, magnézium, cink, vas
Szénhidráttartalom: 8
Az értékek Rodler Imre Kalória és tápanyagtáblázata alapján vannak megadva.  


Hozzászólások  

 
#3 Rita Konyhája 2011-12-02 15:02
Kedves Kriszta! 2 hétig biztosan eláll.
Idézet
 
 
#2 Kriszti7 2011-12-02 14:59
Szia Rita!

Mennyi ideig áll el ez a sütemény? Szeretném lassan elkészíteni, de jó lenne, ha karácsonyig elállna!
Köszi: Kriszti
Idézet
 
 
#1 marton 2011-11-19 20:15
recept
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

WEBÁRUHÁZ