1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Karácsonyi gesztenyés keksz recept– sablé

Nyomtat Email

 


A sablé egy francia vajas keksz, aminek az egyik sajátossága a hihetetlen roppanóssága. Ez a gesztenyés keksz kifejezetten száraz jellegű, ezért sokáig eltartható, előre is elkészíthető. Ezzel a finom gesztenyés ganache-al viszont különlegesebbé tehető.

 

Karácsonyi gesztenyés keksz

Hozzávalók kb 30 db kekszhez: 125 g liszt, 80 g vaj, 60 g gesztenyemassza, 35 g nádcukor, 1 tojás sárgája, csipet só, vanília kivonat pár csepp
Hozzávalók a krémhez: 100 g jó minőségű fehér csokoládé, 50 ml tejszín (hab), 50 g gesztenyemassza
+ 20-30 g kristályos nádcukor


A vajat, a tojás sárgáját, és a cukrot habosítsuk krémesre.
Majd morzsoljuk hozzá a gesztenyemasszát, és így krémesítsük tovább.
Vanília kivonattal ízesítsük.
Legvégül hintsük bele a lisztet is, és dolgozzuk össze.
A tésztát egy órát pihentessük a hűtőben.
A sütőt melegítsük elő 160 fokra, légkeveréses fokozaton.
A tésztát osszuk két részre, és mindegyikből formázzunk egy-egy 4 cm vastagságú rudat.
A rudakat forgassuk meg a nádcukorban, ettől még ropogósabb lesz a süteményünk.
A rudakból vágjunk 5 mm vastag korongokat, amiket ha kell, igazítsunk kör alakúra, és tegyük őket szilikon sütőlapra, vagy szilikonos sütőpapírra.

Karácsonyi gesztenyés keksz

15 percet süssük. Ha készen van, hűtsük ki. Hihetetlenül ropogós keksz lesz belőle.
A krémhez melegítsük fel a tejszínt, majd tördeljük bele a fehér csokoládét, és addig kevergessük nagyon alacsony hőfokon, amíg teljesen fel nem olvad benn.
Ekkor egy kézi habverő segítségével keverjük bele a gesztenyemasszát a csokoládéba.
Hűtsük le, majd formázzuk a kekszekre.

TÁPANYAGTÁBLÁZAT Energia g Tápérték
1 adag/1 darab Fehérjetartalom: 1 Vitaminok:
B3-vitamin, B5-vitamin, E-vitamin
Zsírtartalom: 4
Kalória / 1 adag: 72 Kcal Rosttartalom: 0 Ásványi anyagok:
kálium, magnézium, mangán, vas
Szénhidráttartalom: 8
Az értékek Rodler Imre Kalória és tápanyagtáblázata alapján vannak megadva.  


Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

WEBÁRUHÁZ