1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Tökmagos medvehagymás pogácsa recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 

 


Tehettem volna az egészséges nasik közé is ezt a receptet. Részben teljes őrlésű liszt, tökmag, és medvehagyma adja a vázát ennek a porhanyós, vajas pogácsának.

 

Tökmagos medvehagymás pogácsa

Hozzávalók kb. 36 db-hoz: 200 g fehér liszt (pl. tönköly), 300 g teljes kiőrlésű liszt, 1 tk só, 0,5 dl tej, 25 g friss élesztő, 1 tk cukor, 200 + 50 g vaj, 1 tojás, 1 kis doboz tejföl, 100 g medvehagyma, 100 g tökmag, tojás a kenéshez


Az élesztőt futtassuk fel a cukros meleg tejben.
A medvehagymát aprítsuk fel, majd 50 g vajon dinszteljük meg.
A tökmagot pirítsuk meg üres serpenyőben.
Amikor pattog, már jó.
A 2/3 részét törjük durvára.
A száraz elemeket keverjük össze a tört tökmaggal.
Majd mindent tegyünk egy keverőtálba, és kezdjük el összedolgozni.
Én most kézzel dagasztottam.
Takarjuk le, és kelesszük duplájára.
Majd lisztezett felületen nyújtsuk 2 cm vastag téglalappá.
Tekerjük fel felülről lefelé, mint a szőnyeget, és nyújtsuk ki ismét 2 cm vastagságúra.

Tökmagos medvehagymás pogácsa

Ekkor jobbról balra tekerjük fel ismét, végül nyújtsuk ki ismét 2 cm vastagra.
Kenjük át a tetejét tojással, majd egy derelye vágóval vágjuk 3x3 cm-es kockákra.

Tökmagos medvehagymás pogácsa

Szórjuk meg a tetejét tökmaggal.
180 fokos előmelegített sütőben, 13-15 perc alatt süssük őket arany barnára.

TÁPANYAGTÁBLÁZAT Energia g Tápérték
1 adag/1 darab Fehérjetartalom: 3 Vitaminok:
A-vitamin, B1-vitamin, B2-vitamin, B6-vitamin, C-vitamin, D-vitamin
Zsírtartalom: 9
Kalória / 1 adag: 138 Kcal Rosttartalom: 1 Ásványi anyagok:
kálium, magnézium, cink, vas
Szénhidráttartalom: 10
Az értékek Rodler Imre Kalória és tápanyagtáblázata alapján vannak megadva.  



Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL