1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Almás, cheddar sajtos pogácsa recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 

 


Ezek a pogácsák kellemesen édesek, és csak akkor ér el a sajt az észlelésig, amikor lenyeljük a jól megrágott falatot. Lágy, sós vajjal megkenve ideális reggeli, vagy uzsonna lehet, akár még gyerekeknek is.

 

Almás, cheddar sajtos pogácsa

Hozzávalók: 2 nagy alma, 200 g graham liszt, 50 g nádcukor, 7 g sütőpor, ½ tk só, 85 g vaj, 65 g cheddar sajt, 60 ml tejszín, 1 tojás, + 1 a kenéshez


Az almákat meghámozzuk, és addig felezzük, amíg 16 kis kockát kapunk egy almából.
Ezeket a kockákat sütőpapírra rakva megsütjük kb. 20 perc alatt, vagy amíg már száraznak érezzük a külsejét, és puhának a belsejüket.
Ha megsültek, hagyjuk kihűlni, de a sütőt hagyjuk bekapcsolva.
A lisztet, cukrot, sót, sütőport keverjük össze.
A vajat, a tojást, a tejszínt és az almákat egy elektromos keverővel keverjük össze, majd adjuk hozzá a lisztes keveréket és a sajtot.
TIPP: Nem gond, ha az alma kicsit darabos marad a tésztában.
Formázzunk kb. 6 cm hosszú 1 cm vastagságú háromszögeket, és tegyük sütőpapírra, majd kenjük meg tojással.
190C sütőben süssük aranyszínűre, kb. 20-25 perc alatt.




RECEPTEK

Add a Startlaphoz