1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Kiskürtős kalács recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 


Ez a mini kürtőskalács recept a nagy testvér aprósütemény variációja. A pici kürtős fák kukorica kórókból készülnek. Tálaláskor édes tejszínhabbal lehet betölteni. A receptet Palkó-Kondrát Csilla küldte a 2010. nagy kelt tésztás receptversenyre.

 

Kiskürtős kalács recept

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 g friss élesztő, 1 egész tojás,2 kanál házi zsír, pici só, 1 kanál cukor, reszelt citromhéj,és annyi tejföl,amennyit a liszt felvesz


A hozzávalókat  jól összegyúrjuk, és fél órát pihentetjük.
A tésztát vegyük 2-3 bucira, és mindegyiket nyújtsuk téglalap alakúra.
A tésztákat kb. 1 cm vastag szalagokra vágjuk.
A szalagokat kerekre sodorva a kürtősfára tekerjük, majd a nyújtófán sodrunk rajta egyet, hogy a tésztaszélek összeérjenek kicsit.

Tipp: Tulajdon képen ugyan úgy készül, mint a nagy kürtőskalács receptben. Itt pici kukorica kóróból készül a kis kürtősfa. Ha ilyenünk nincs próbálkozhatunk fahéj rudakkal, tört fakanálnyelekkel, vagy habroló csövekkel is.
A tésztákat felvert egész tojással megkenjük, cukros őrölt dióba mártjuk, majd kivajazott tepsibe helyezve kb. 200 C fokon kisütjük.
A  kisült kürtősöket tejszínhabbal megtöltjük




Hozzászólások  

 
#2 Gergely Katalin 2012-02-17 09:00
az élesztöt nem kell külön felfutatni?s ha igen tejbe?
Idézet
 
 
#1 Paksi Edit 2010-05-16 11:40
Meg kell próbálnom. Imádom a kürtös kalácsot, de már az árusoknál nagyon drága. Ez jó ötlet, hogy fel lehet tekerni pl: fakanálnyélre. Sokkal olcsóbban elkészíthetem, és biztosan finom. Szerintem tejszínhab nélkül is élvezetes, és kevésbé hízlal. Kösznöm, a nagyszerű ötletet.
Edit
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL