1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Valentin napi keksz recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 



Bár ennek a keksznek pont a szimbólumain kellene, hogy a hangsúly legyen, mégis kiemelnék egy nagyon figyelemreméltó tulajdonságát. Méghozzá, hogy teljesen olyan az íze, és az állaga, mint a Győri édesnek. Díszítés nélkül is remek, vajas keksz, amit dobozba zárva sokáig eltarthatunk. De nézzük a díszítést is…

 

 

Valentin napi keksz

Hozzávalók 45-50 kekszhez: 225 gramm puha vaj, 340 gramm fehér liszt (én tönköly lisztet használtam), 2 tojás, 280 gramm világos nádcukor, 1 púpos tk sütőpor, csipet só, 1 vanília kikapart belseje (vagy 1 tk vanília kivonat), fél citrom leve (kihagyható)
Hozzávalók a krémhez: 200 g tejcsokoládé, 1 tk kókuszzsír (vagy olaj), 125 gramm natúr krémsajt
Hozzávalók a csoki csókhoz: 100 gramm fehércsokoládé, 1 csapott ek kókuszzsír (vagy olaj)

Valentin napi keksz

Továbbá színezéknek málnavelő, vagy piros ételfesték
A keksz hozzávalóit gyúrjuk össze rugalmas tésztává, majd tegyük legalább 40 percre a hűtőbe.
TIPP: Ha kakaós kekszeket is szeretnénk, akkor a tészta felébe gyúrjunk 2 púpos ek kakaóport.
Amikor lehűlt a massza, nyújtsuk ki őket kb. 3-4 mm vastagságúra, és szúrjunk ki tetszőleges számú téglalap, és szív alakú kekszeket.

A csók alakú kiszúrót, és sok más dekorációs apróságot a www.desszertmester.hu üzletében szereztem be.

180 fokra előmelegített sütőben süssük őket készre.
A kakaósakat 8-9 percig sütöttem, a vaníliásakat pedig 6-7 percig.
TIPP: Amíg ki nem hűlnek a kekszek, hagyjuk őket sima felületen, nehogy eldeformálódjanak.
A csoki csókokhoz olvasszuk fel vízgőz felett a fehér csokoládét a kókuszzsírral, vagy olajjal.
Amikor felolvadt, keverjünk bele egy tk málnavelőt, vagy pár csepp piros ételfestéket.

Öntsük a masszát sütőpapírra, majd egy széles pengéjű késsel lapítsuk kb. 2 mm vastagságúra.
Hűtőben, vagy télen, az ablakpárkányon dermesszük meg.
A csokilapból csók alakú kiszúróval készítsünk csókos csokikat.
A töltelékhez olvasszuk szintén vízgőz felett a fehér csokoládét.
Amikor felolvadt keverjük bele a krémsajtot, végül a színezéket.
Hűtsük le, majd nyomócső segítségével töltsük, illetve díszítsük fel a kekszeket.

TIPP: Mivel a töltelék szobahőmérsékleten könnyen felolvadhat, mindig csak annyit töltsünk be, amennyit el szeretnénk fogyasztani, vagy a betöltött kekszeket tartsuk hideg szobában.
Sőt, a tészta felét le is lehet fagyasztani, és később felhasználni.




Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL