1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Diós ischler recept

Nyomtat Email


A karácsony nem maradhat el linzer nélkül. Ezekben az aprósüteményekben többek között az is jó, hogy sokáig elállnak, sőt az idő csak javít rajtuk. Ennek az ischler receptnek a tésztájában dió is van, és csokoládéban is bővelkedik.A receptet Herczeg Rita küldte a 2009.-es karácsonyi receptverseny desszert kategóriába.


Hozzávalók: 30 dkg liszt, 30 dkg vaj, 16 dkg porcukor, 16 dkg darált dió, 2 tk fahéj, citromhéj reszelve, 15 dkg tortabevonó csoki 1 evőkanál olaj (pl. dió, kókuszolaj)

Diós ischler recept

A hozzávalókat összegyúrjuk, 1 éjjelre hűvös helyre tesszük.
Másnap kinyújtjuk a tésztát kb. 3 mm vastagra, és pogácsaszaggatóval kiszúrjuk a korongokat.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd 180 fokon megsütjük.
Lekvárral összeragasztunk két korongot, állni hagyjuk kb. 1 órát, hogy a lekvártól ne csússzon szét.
Mindegyik sütemény aljába fogvájót szúrunk, és lefelé tartva csokiba mártjuk, egy villával leemeljük a fogvájóról, majd sütőpapírra tesszük.
Tejcsokoládéval berácsozhatjuk.



Hozzászólások  

 
#1 Guest 2012-12-21 13:36
nagyon jol néz ki és nagyon finom lehet.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS