1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Mézes dominó sütemény recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 

 

 

Ezek a csokoládéba mártott kockák finom mézes tésztából, marcipánból és szilvalekvárból készülnek. Igazán könnyen elkészíthetők, és sokáig tárolhatók. Ráadásul nagyon tetszetősen mutatnak. Kisebb darabokra vágva ajándék bonbonoknak is adhatók.


Hozzávalók 1 adaghoz: 40 dkg mézeskalács tészta (pl. friss Tante Fanny mézeskalács tészta), 15 dkg zöld marcipánrúd, szilvalekvár, 20 dkg étcsokoládé, 2-3 ek olaj (pl. dióolaj), 4-5 gerezd fehér csokoládé, fogpiszkálók

Mézes dominó sütemény recept

A tésztát nyújtsuk ki kb. 5 mm vastag, nagyjából téglalap alakúra.
TIPP: Sütő, vagy zsírpapíron nyújtsuk a mézes tésztákat, mert nagyon ragadnak. A papírról könnyebben leszedhetőek ezek a tésztafélék.
Egy éles kés segítségével vágjuk a tésztát szögletesre, majd vágjuk kettőbe a hosszanti résznél.
TIPP: A mézes lapokat a sütőpapírral együtt tegyük a sütőlapra.
Kenjük át pici vízzel, majd előmelegített sütőben, 6-7 perc alatt süssük készre.
Miközben sül a marcipánt szintén papírra téve nyújtsuk ki fele akkorára, mint az egész mézes tésztánk.
Amikor kisült a mézes, vegyük ki, majd távolítsuk el a sütőpapírt róla.
Az alsó oldalukat kenjük át vékonyan lekvárral.

Az egyik felére helyezzük rá a kinyújtott marcipánt, majd tegyük rá a másik lekvárral megkent lapot is.
A marcipán így a két lekváros tészta közé kerül.
Még langyosan vágjuk a töltött lapokat csíkokra, a csíkokat pedig kisebb kockákra.
Mindegyik kockába tűzzünk egy fogpiszkálót.
Egy tálban gőz felett olvasszunk fel 20 dkg étcsokoládét kb. 2-3 ek olajjal.
Ebbe mártsuk bele a kockákat, majd tegyük őket sütőpapírra.
A fogpiszkálókat azonnal vegyük ki a süteményekből.
Tegyük a kockákat hűvös helyre, hogy a bevonó megszilárduljon.

Ezt követően olvasszuk fel a fehér csokoládét egy ek olajjal, tegyük habzsákba (írókás csővel), és díszítsük ki a dominókat.
TIPP: Dominóforma helyett bármit, akár karácsonyi motívumokat is rárajzolhatunk a süteményekre.

 

Mézeskalács tészta receptek:
Puha mézeskalács (Rita)
Puha mézeskalács II.
Míves, puha mézeskalács




Hozzászólások  

 
#1 dari 2010-11-06 18:17
Rosszul vagyok ha úgy kezdődik egy recept, hogy "végy egy zacskó tésztát"
akkor ez már nem a sütésről szól...akkor inkább megveszem készen a dominót:)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL