1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Finom tönköly pogácsa recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 

 




Ez a pogácsa csupa egészséges, és vegyszermentes alapanyagokból készült. A recept beküldője szerint, több napig is friss marad. De nekik gyorsan el szokott fogyni, mivel 3 növésben lévő gyermeke van.

Hozzávalók:15 dkg bio fehér liszt, 50 dkg bio teljes kiőrlésű tönköly liszt, 3 dl tejsavó, 1 ek konyhasó, 1 ek méz, 3 dkg friss élesztő, 2 dl házi tejföl, 1 krédli tojás vagy 1 tyúktojás sárgája, 1 ek bio tökmagolaj

 

Finom tönköly pogácsa recept
A felmelegített savóban elkeverjük a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, és meghintjük egy kevés liszttel. 
A lisztet átszitáljuk, összekeverjük a sóval, majd a lisztben mélyedést képezünk.
A liszthez adjuk a tejfölt és a tojást.
Hozzáöntjük a tökmagolajat is.
Amikor felfutott az élesztő, azt is hozzáadjuk.
Összekeverjük, majd elkezdjük dagasztani a tésztát.
Jól kidolgozzuk.
Úgy egy óra alatt langyos helyen duplájára kelesztjük.
Utána kinyújtjuk, kiszaggatjuk.
Nekem ebben a méretben csak virágformám volt, de mire kisült, már nem is látszott, hogy nem pogácsaszaggatóval készül.
Kizsírozott tepsibe tesszük, és megkenjük kikevert tojással a pogácsákat.
Előmelegített, 200 fokos sütőben arany barnára sütjük.

Beküldő: Szalókiné dr. Németh Mariann



Hozzászólások  

 
#1 Dr. Takács Istvánné 2012-01-16 16:17
Kedves Mariann!
Tetszik a pogácsarecepted . Az a kérdésem, hogy édes tejsavóporból el lehet-e készíteni, és ha igen, hogyan?
Köszönettel: Gyöngyi
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL