1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Diócska recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 

 

 

 

Anyukám karácsonykor szokta elkészíteni ezt a finom, diókrémmel töltött "diócskát". A család egyik nagy kedvence. Omlós, finom, és nagyon sokáig eláll (már ha marad belőle).

Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt, 25 dkg vaj, 10 dkg darált dió, 20 dkg porcukor, késhegynyi szódabikarbóna, fahéj, 1 egész tojás

 

Diócska recept
A linzertésztát összedolgozzuk, fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük pihenni.

Hozzávalók a krémhez: 15 dkg darált dió, tej, 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, rum

A diót annyi tejben megfőzünk, amennyitől még keményebb (azaz tömörebb) marad az állaga.
A vajat habosra keverjük a többi hozzávalóval, majd a két krémet alaposan elkeverjük.
Hűtőben pihentetjük, hogy jól összeálljon a krém.
Melegítsük elő a sütőt.
A dióformákat vékonyan vajazzuk ki.
A tésztát vékonyan kell a kezünkkel a formába nyomkodni.
Figyeljünk arra, hogy a tészta teljesen felvegye a forma alakját.
A formákat sütőlemezre tesszük, és percek alatt világos barnára sütjük.
Várjunk pár percet, hogy a formák kihűljenek, majd ütögessük ki finoman a linzert a formából.
Egy-egy dióba kenjünk kávéskanálnyi krémet, majd minden töltött feles diót tapasszunk össze egy másik feles dióval.
A végén fahéjas porcukorba forgassuk bele a diócskákat.



Hozzászólások  

 
#1 Guest 2012-12-12 15:38
Megszeretném kérdezni, hogy hol lehet kapni a dió formát.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL