1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Praktikák, tippek

A sajt is kiválthat ételérzékenységet


Imádod a sajtokat, de gyakran érzed az elfogyasztásukat követően rosszul magad? Megfájdul a hasad? Felpuffadsz? Esetleg nem tudsz megfelelően koncentrálni a feladataidra? Sajnos előfordulhat, hogy éppen a nagy kedvencedre, a sajtra (azaz a felhasznált tejtermékre) való ételérzékenység áll a tünetek mögött. Javasolt ilyenkor utánajárni, van-e laktózérzékenységed, vagy tejallergiád.

Mennyibe kerül egészségesen enni?


Gyakran hallom, hogy ilyen és olyan kifogások miatt halogatják az emberek az életmódváltást. Túl sokba kerül, nincs időm hatfelé menni vásárolni, most másra kell a pénz, túl messze van, nincs kedvem, fáradt vagyok, lezúznak a hétköznapi feladatok terhei. Ha arra vársz, hogy az életed probléma-, és feladatmentessé váljon, csalódni fogsz. Kezd el most a változást, mert hidd el, a legnagyobb befektetés a saját életed. Ha te jól vagy, az a környezetedre is hatással lesz. Kezdj el élni, minőségi életet élni. MOST.

6+1 tipp másnaposság ellen


Valószínűleg már sokan érezték a másnaposság kellemetlen tüneteit egy-egy átdorbézolt éjszaka után. A tünetek súlyosságát befolyásolhatja az elfogyasztott alkohol mennyisége, és minősége is. A tünetek többnyire az alkoholfogyasztás után pár órával jelentkeznek, amikor a véralkoholszint elkezd süllyedni. A tünetek csillapíthatók, a tippek a cikkben olvashatók.

Hogyan tervezd meg a karácsonyi előkészületeket: 7 +1 TIPP


A meghitt ünnepi várakozás mellett a háziasszonyok egyik rémálma, hogyan valósítsák meg azt a megannyi feladatot, ami az előkészületekkel jár. Az ajándékok vásárlásán túl rájuk váró menütervezés, bevásárlás, majd a lázas főzés után szinte belepréselődünk a kanapéba, hogy egy nagy szusszal kifújjuk magunkból ezt a stresszt. Most megmutatjuk, hogyan tudjuk megkönnyíteni a sütéssel és főzéssel járó feladatokat.

Spórolós hóvégi étel tippek


A hónap utolsó napjaiban előfordulhat, hogy szűkös kereteink maradnak a mindennapi étkezéseinkre. Ám ilyenkor is fontos, hogy tartalmas, és finom ételeket együnk. Most kifejezetten pénztárca kímélő ötleteket szeretnék megosztani veletek.

Olcsót vagy egészségeset? – vásárlási tippek a mindennapokra


A tudatos táplálkozás egyre nagyobb teret nyer napjainkban, hiszen egyáltalán nem mindegy mit, és mennyit fogyasztunk el. A tudatosság már ott kezdődik, odafigyelünk-e arra, hogy a megvásárolt ételnek mekkora az ökológiai lábnyoma (helyi, vagy más országból jött), milyen módon dolgozták fel, mibe csomagolták. Amennyiben ezek a szempontok fontosak számunkra, számolnunk kell azzal is, hogy a kasszánál kicsit többet fogunk fizetni. Vagy nem?

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL