1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Főzés maradékból

Csirkemellből kencefice, vagy éppen saláta

Nem tudom, ki hogy van vele, de amikor sült csirkét készítünk, szinte mindig a melle marad meg. Valahogy nekünk túl száraz a csirkének ez a része. De mivel semmit nem hagyok kárba veszni, újra feldolgozom ezeket a részeket. 4 tuti TIPP a csirkemell újra feldolgozásához ITT!

Csuda jópofa palacsinta

Persze maradék palacsintából is készíthetőek ezek a jópofa ételek, de akár már eleve készíthetünk sima palacsintából különleges fogásokat, falatokat. És nem csak édességet!

Ne rizsáljunk: kombináljunk, variáljunk inkább!

A maradék párolt rizsből számtalan jobbnál, jobb étel készíthető. Nagyon jól illik például a rakott zöldséges ételekhez, de készíthetünk belőle akár sült golyókat is saláták mellé.

A felmelegített krumplipüré a nyomába sem érhet a…

Köretek. Hát igen, sokan hajlamosak vagyunk ezekből is túl sokat készíteni. Tapasztalatom szerint, a burgonyapüré felmelegítve nyomába sem ér a frissnek. Éppen ezért ha nálunk marad, mindig készítek belőle valami mást, valami újat.

Pörköltből palacsinta, vagy amit akartok…

Vannak nők (például anyukám), akik egyszerűen nem tudnak annyi főre főzni, ahányan vannak. Mindenből kétszeres mennyiséget készítenek. A megmaradt pörköltet, igaz, le lehet fagyasztani más alkalomra, de készíthetünk belőle egy kis plusz munkával más, ízletes finomságokat is.

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL