1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Házi paradicsomlé recept

Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 

 


A zamatos nyári paradicsomból bátran álljunk neki otthon házi paradicsomlevet készíteni, amit a hideg napokon felhasználhatunk levese, ételek készítésére. Ne feledje, a paradicsomban lévő likopin főzve érvényesül, így érdemes feltölteni a kamrát vele.

 

Házi paradicsomlé

Hozzávalók: 1 kiló paradicsomhoz, 1 mk himalája só, 1 ek nyírfacukor


A hagyományos paradicsombőrözős, darálós módszer helyett én a turmixolást választottam. Ez is időigényes, de legalább nem kellett pepecselni a vízforralással, a paradicsom lebőrözésével, darálásával, etc.
Egyszerűen mossuk meg, vágjuk nagyobb darabokra, majd tegyük turmixba, és lehet is pépesíteni.
Thermomixban kb. másfél kiló friss, darabolt paradicsomot tudtam beletenni. Beállítottam 20 másodpercre, majd először 5 mp-ig 5-ös, aztán 15 mp-ig 10-es fokozaton pépesítettem. A paradicsomlevet Thermomixben 100 fokon, 8 percig főztem, majd mehetett a finom nedű a sterilizált üvegekbe. Egészen gyorsan ment a munka, és nem volt semmi maszatolás, fröcskölődés.
Hagyományos módon turmixolgassuk le a paradicsomokat, töltsük egy fazékba, mérjük bele a hozzávalókat, és forraljuk fel. Esetleg egy csokor zeller zöldet is belefőzhetünk, attól még ízesebb lesz.

TÁPANYAGTÁBLÁZAT Energia g Tápérték
1 adag/1 dl Fehérjetartalom: 1 Vitaminok:
B3-vitamin, E-vitamin
Zsírtartalom: 0
Kalória / 1 adag: 28 Kcal Rosttartalom: 2 Ásványi anyagok:
kálium, vas
Szénhidráttartalom: 5
Az értékek Rodler Imre Kalória és tápanyagtáblázata alapján vannak megadva. Az étel gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, cukorbeteg diétás étrendbe illeszthető.



RECEPTEK

Add a Startlaphoz