1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Barackos fügelekvár recept

Email


Fügelekvárt már készítettem, de ezt a mostanit olyan chutney jellegűre főztem be. Így került bele hagyma is, és különleges fűszerek. Hogy még gyümölcsösebb legyen az íze, őszibarack is került bele. Húsok, halak mellé, vagy salátaöntetekbe ajánlom.

 

Barackos fügelekvár

Hozzávalók 5 db1 és ½ dl-es üveghez: 2 ek olíva olaj, 1 fej vöröshagyma, 1200 g friss, érett füge, 3 nagy szem őszibarack, 1 fahéjrúd, 1-1 tk fehér mustármag, rózsabors, és koriander mag, 1 csapott ek reszelt, friss gyömbér, 150 ml almaecet, 150 ml méz


Az aprított hagymát dinszteljük meg az olajon.
Erre szedjük rá a megmosott, és darabolt fügét, valamint a meghámozott barackot is.
Öntsük rá az ecete, a mézet, és adjuk hozzá a fűszereket.
Fedő alatt 2 órát főzzük.
A végén vegyük ki a fahéj rudat, majd pürésítsük le.
Kigőzölt üvegekbe öntsük bele, majd fordítsuk fel a lezárt üvegeket egy pillanatra.
Száraz dunsztba, lassan hűtsük ki őket.
TIPP: A füge akkor jó, ha nyomásra puha, szinte belemélyed az ujjunk. A fügelekvárhoz a nagyon érett darabok is tökéletesek, hiszen azoknak általában a cukortartalma is nagyobb, így kevésbé kell a főzés során édesíteni.

 



Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

WEBÁRUHÁZ