1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Lassan sütött cukkini recept

Email


Egy barátnőmnél láttam ilyen készen vásárolható cukkinit, aztán Max konyháján láttam egy lassan sütött paradicsom receptet. Így készült el ez az olajban eltett cukkini, amit húsok mellé ajánlok első sorban köretként, de akár szendvicsekbe is beletehető.

 

Lassan sütött cukkini

Hozzávalók 2 db1 és ½ dl-es üveghez: 4 db kicsi nagyon zsenge cukkini, 1 dl olíva olaj, 1 tk só, szárított kakukkfű, rozmaring, tört színes bors


A cukkiniket mossuk me alaposam, majd vágjuk vékony karikákra.
Egy tepsit rakjunk ki velük.
Locsoljuk meg az olíva olajjal, sózzuk, és ízlés szerint fűszerezzük.
80 fokos sütőben 3-3,5 órát lassan sütjük.
Még melegen töltsük kigőzölt üvegekbe.
Az olajjal, és a kipárolgott cukkini lével öntsük fel az üvegeket.
Lassan hűtsük ki őket.
Így akár hónapokig is elállhat.
TIPP: Ajándékba is adható.
Persze ez olyan kicsi mennyiség, hogy akár azonnal is elfogyasztható.

 

 

 



Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

WEBÁRUHÁZ