1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Gyömbéres paprikakrém recept

Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 


A nyár csak úgy kínálja színes finomságait, és én igyekszem minél többet és változatosabbat készíteni belőlük. Sült pritaminpaprikából, egy kicsit bátrabb fűszerezéssel egészen különleges krémet készíthetünk. Amit aztán pirítósra, vagy sült húsokra is kenhetünk. Természetesen nagyobb mennyiségben is készíthető, és télire is elrakható.

 

 

Gyömbéres paprikakrém recept

Hozzávalók 4 db kicsi (kb. 1,5 dl-es) üveghez: 10 db szép nagy húsos pritaminpaprika, olíva olaj, 3 közepes fej vöröshagyma, 1 csapott ek koriandermag, 3 db szegfűbors, 1 diónyi gyömbér frissen reszelve, 3-5 ek fehérborecet, só, tört színes bors


A paprikákat mossuk meg alaposan, majd vegyük ki a csumájukat.
A sütőt 200 fokra melegítsük elő.
Egy nagyobb sütőlapra helyezzünk sütőpapírt, és tegyük rá a paprikákat.
40-45 percig hagyjuk őket nyugodtan izzadni, égni.
Ha készen vannak, tegyük őket egy zacskóba, és jól zárjuk le, hogy a gőzben felpuhuljon a bőrük.
Így lehet majd könnyed eltávolítani a bőrt a zöldséghúsról.
TIPP: A paprikába belesült lére vigyázzunk, mert nagyon finom, értékes, és jól jöhet a turmixoláshoz.
Ha megpucoltuk a paprikákat, jöhet a következő étap.
3 ek olíva olajon dinszteljük meg az aprított vöröshagymát.
Adjuk hozzá a koriandert, és a szegfűborsot.
Ha már szép színe van (nem arra gondolok, hogy megégett, hanem kicsit karamelles), mehet bele az ecet.
TIPP: Itt mindenki maga határozza meg, mennyit bír el az ecetből. Egy kis savasság kell hozzá, kérdés, kinek mennyi ízlik. Én 5 ek ecetet tettem bele. Így olyan, mintha egy krémesített savanyúságot ennék, kennék a pirítósomra. Szerintem sült húshoz savanyúság helyett nagyon finom lesz.
Tehát hagyjuk hogy forrjon egyet, majd mehet bele a darabolt, sült paprika, a reszelt gyömbér is.
4-5 percig süssük, majd forrón turmixoljuk le.
Ekkor tehetjük bele a sót, és a tört színes borsot is.
Én 4 kicsi, kiforrázott üvegbe tettem bele őket, és egy kis olíva olajjal öntöttem fel a tetejüket. Mivel nem nagy mennyiség, mentek a hűtőbe, így most nem dunsztolok.




Hozzászólások  

 
#1 Garffyka 2010-08-25 16:04
Turmixolás után, de kihűtve, kis adagokban tökéletesen fagyasztható, nem kell olaj a tetejére.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL