1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Klasszikus eperlekvár recept

Email

 


A mákos és bodzás lekvárt követően szemem fénye Botond szépen megkért, hogy olyan igazi eperlekvárt is főzzek. Hát itt van, és nagyon finom lett.

 

Klasszikus eperlekvár

Hozzávalók: 1 kg eper, 25 dkg világos nádcukor, 10 g stabark


Az epreket mossuk meg, csumázzuk ki, és borítsuk nyakon a cukorral.
Hagyjuk 1-2 órát pihenni, hogy jó levet eresszen.
Majd tegyük fel főni.
Forraljuk fel, majd vegyük közepes hőfokra, és 30 percig főzzük.
Közben egy burgonyanyomóval törjük át kicsit, hogy darabosabb legyen.
Amikor készen van, vegyünk ki 2 merőkanálnyi levet és gyümölcsöt, és turmixoljuk össze a stabarkkal.
TIPP: A stabark egy növényi zselésítő, amit reform és bio üzletekben lehet kapni.
Majd a pürét azonnal keverjük bele a forró lekvárba.
További 2 percig főzzük, majd osszuk kigőzölt üvegekbe.
Az üvegeket zárjuk le, egy pillanatra fordítsuk meg, majd száraz dunsztba téve lassan hűtsük ki.



Hozzászólások  

 
#1 Táliné Tóth Csilla 2011-06-05 21:07
dsfasf
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS