1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Klasszikus eperlekvár recept

Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 

 


A mákos és bodzás lekvárt követően szemem fénye Botond szépen megkért, hogy olyan igazi eperlekvárt is főzzek. Hát itt van, és nagyon finom lett.

 

Klasszikus eperlekvár

Hozzávalók: 1 kg eper, 25 dkg világos nádcukor, 10 g stabark


Az epreket mossuk meg, csumázzuk ki, és borítsuk nyakon a cukorral.
Hagyjuk 1-2 órát pihenni, hogy jó levet eresszen.
Majd tegyük fel főni.
Forraljuk fel, majd vegyük közepes hőfokra, és 30 percig főzzük.
Közben egy burgonyanyomóval törjük át kicsit, hogy darabosabb legyen.
Amikor készen van, vegyünk ki 2 merőkanálnyi levet és gyümölcsöt, és turmixoljuk össze a stabarkkal.
TIPP: A stabark egy növényi zselésítő, amit reform és bio üzletekben lehet kapni.
Majd a pürét azonnal keverjük bele a forró lekvárba.
További 2 percig főzzük, majd osszuk kigőzölt üvegekbe.
Az üvegeket zárjuk le, egy pillanatra fordítsuk meg, majd száraz dunsztba téve lassan hűtsük ki.




Hozzászólások  

 
#2 Thalia 2017-05-15 23:07
First off I would like to say awesome blog! I had a quick question that
I'd like to ask if you do not mind. I was interested to find
out how you center yourself and clear your thoughts before writing.
I've had a difficult time clearing my thoughts in getting my ideas
out there. I do take pleasure in writing but it just seems
like the first 10 to 15 minutes are usually lost
just trying to figure out how to begin. Any suggestions or hints?
Cheers!

my webpage ... allow kids, http://cesarlamberth.hatenablog.com/: http://cesarlamberth.hatenablog.com/entry/2015/06/23/111313,
Idézet
 
 
#1 Táliné Tóth Csilla 2011-06-05 21:07
dsfasf
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL