1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Fűszeres fügelekvár almával

Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 
Ez a fűszeres fügelekvár nem tartozik a tipikus kenyérre, kalácsra kenhető lekvárok közé. Inkább sült húsok mellé ajánlom, vagy saláta öntetek kiegészítéséhez. Ezzel az íz kombinációval viszont garantáltan különlegessé teheti a legegyszerűbb grill húst is.

Fűszeres fügelekvár almával recept
Hozzávalók 2-3 kisebb üveghez: 1 kg füge, 2 nagy szem savanykás alma, 2 ek méz, 1 dl fehér balzsamecet (vagy almaecet), csipet só, 1 tk friss reszelt gyömbér, 1 citrom leve, 1 mk provance-i fűszerkeverék (rozmaring, kakukkfű, levendula)
Fűszeres fügelekvár almával recept fázisokkal


A fügéket megmossuk, felezzük, majd egy főzőedénybe kanalazzuk a belsejüket.
TIPP: A füge akkor jó, ha nyomásra (ujjnyomásra) elég puha, és ha a burka már kezd egy kicsit sárgásodni.
A gyümölcsöt kezdjük el főzni.
Öntsük hozzá a balzsamecetet, a mézet.
Gyömbérrel, citromlével, pici sóval ízesítsük.
Amikor levet eresztett, akkor tegyük bele a meghámozott, cikkekre vágott almákat is.
Kb. 1,5-2 órán át rotyogtassuk kisebb tűzön.
Időnként (10 perc) keverjünk rajta egyet.
A végén, amikor már besűrűsödött turmixoljuk le az egészet.
Adjuk hozzá a fűszerkeveréket, majd forraljunk rajta egyet.
Kigőzölt üvegekbe töltsük, és tegyük száraz dunsztba.



Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL