1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Feketeerdő lekvár

Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 
Ínycsiklandó csokoládéval megbolondított meggyes, cseresznyés lekvár, amit saját kézzel készített pektinnel sűrítettem be. Igazi lekvárkülönlegesség nem csak ínyenceknek.

Hozzávalók 5x3 dl lakvárhoz: 1 kg fekete cseresznye, 20 dkg meggy, 25 dkg barna cukor, kb. 1,5 dl alma pektin, 1 mk őrölt fahéj, 10 dkg étcsokoládé


A cseresznyét, és a meggyet kimagozzuk.
A felét leturmixoljuk.
Majd az egészet egy nagyobb fazékban elkezdjük főzni a cukorral.
Kb. 20 percet főzzük.
A vége felé beletesszük a fahéjat, és a csokoládét is darabokban.
A csokoládé pillanatok alatt el fog olvadni.
Legvégül belekeverjük az alma pektint, amitől láthatóan sűrűbb lesz az állaga.
Alaposan kimosott üvegekbe töltjük a lekvárt.
Miután lezártuk az üvegeket, fordítsuk őket fel egy pillanatra, ezzel levákuumozzuk, és egyben megakadályozzuk a mikrobák bejutását a lekvárba.
Hagyjuk kihűlni az üvegeket.

TIPP:
Mivel kevés cukor van ebben a lekvárban, kihűlés után tároljuk inkább hűtőben. Ha nagyobb mennyiségben készítjük, tegyünk bele több cukrot, ez által növelni tudjuk a tartósságát. Igaz, így sokkal édesebb lesz, de ezt utólag citromsavval lehet ellensúlyozni.





Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL