1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Erőspista

Email

A magyarok speciális erős paprika krémét, az erőspistát házilag, magunk is elkészíthetjük. Édesanyám így készíti el.
Hozzávalók 1 adaghoz: 45 dkg piros cseresznyepaprika, 10 dkg pritaminpaprika, 10 dkg paradicsom, 40 dkg só

A zöldségeket finom darálón ledaráljuk, majd a zöldségpüréhez alaposan hozzákeverjük a sót.
Egy napig állni hagyjuk a pürét, közben gyakran megkeverjük.
A végén üvegbe rakjuk és lezárjuk.
Minimum 1 évig eláll lezárva, felbontás után a hűtőben tároljuk, így is sokáig tartós marad.


Hozzászólások  

 
#5 Guest 2012-10-24 13:29
Rita konyhája: Azért kell ennyi só, mert ez tartósítja a nyers paprikát. Ebből a krémből mindig csak nagyon keveset adunk az ételhez, és akkor már kevesebbet, vagy nem is sózzuk a kész ételt. Rita
Idézet
 
 
#4 Guest 2012-10-24 13:25
Idézet - Guest:
Eleg hulye receptet adtal...gondolkozzal mar 40dkg so???

Ha tú soknak találtad a sót, ezt kulturáltabban is elmondhattad volna.
Ha megkérdezed, hogy miért kell ennyi bele, Rita biztosan válaszol neked.
Idézet
 
 
#3 Guest 2012-10-21 00:21
Eleg hulye receptet adtal...gondolk ozzal mar 40dkg so???
Idézet
 
 
#2 Rita Konyhája 2010-11-02 12:55
Hope, friss legyen mindenképpen. Kis mennyiségben apríthatsz mixerrel is.
Idézet
 
 
#1 Hope 2010-11-02 12:17
Szia!

Lehet, h buta kérdés, de a cseresznye-papr ika friss legyen vagy az a savanyúság-féle ? daráló helyett botmixer is jó?Nem szoktam enni, azért kérdezem, az Erős Pistát ajándékba adnám majd. Köszi!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

WEBÁRUHÁZ