1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Éléskamra

Mézes ribizli szörp recept

szörp receptEgy Internetes barátnőmtől, ismét Marianntól kaptam ezt a receptet. Először az gondoltam, hogy ugyan nem fogok maszatolni, de aztán a kíváncsiságom győzött a lustaságom felett. És milyen jó, hogy így lett!

Feketeerdő lekvár

Ínycsiklandó csokoládéval megbolondított meggyes, cseresznyés lekvár, amit saját kézzel készített pektinnel sűrítettem be. Igazi lekvárkülönlegesség nem csak ínyenceknek.

Áfonyás, ribizlis almalekvár

Alma pektint főztem, és a maradék almát nem szerettem volna kidobni, de kedve sem volt magában megenni. Mivel úgy is lekvárt főztem, gondoltam egyet, két üveg csodaszép lekvár lett belőle.

Alma pektin

A lekvárok természetes tartósításához gyümölcs pektint is használhatunk. Ezt bio üzletekben szerezhetjük be por formában, vagy akár mi is elkészíthetjük otthonunkban. Kb. 20 perc alatt elkészíthető.

Medvehagyma olajban

A medvehagyma, vagy más néven vadfokhagyma erdős, ligetes területen terem. Szezonja március végén, április elején kezdődik, és a leveleit egészen május végéig lehet szedni. Fogyasztásra a levelét és a gumóját ajánlják. Levele felhasználható saláták, levesek, húsok, szendvicsek ízesítésére is. Az alábbi receptben megmutatom, hogyan lehet tartósítani akár hónapokra is.

Erőspista

A magyarok speciális erős paprika krémét, az erőspistát házilag, magunk is elkészíthetjük. Édesanyám így készíti el.

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

WEBÁRUHÁZ