1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Éléskamra

Őszibarack dzsem

Szeretem a változatosságot, ezért is készítek sokféle gyümölcsből, de inkább kisebb mennyiségben lekvárokat. Így augusztus vége felé mit is főzhetnék be, ha nem őszibarackot. Ez a lekvár is nagyon finom, ám a sárgabarackkel ellentétben itt van pár más szabály a befőzésnél.

Fahéjas szilvalekvár

Nyár végén, ősz elején érik be a szilva is, amiből mindenképp érdemes lekvárt készíteni. A szilvalekvárt, a többivel ellentétben, csakis sűrűn kedvelem, így ennek adtam időt, hogy besűrűsödjön. Egy kis fahéjjal tettem pikánsabbá a lekvárt.

Budapesto (diós, bazsalikomos pesto recept)

Az olaszok egyik tipikus pestoját, a pesto alla genovese-t mi magunk is könnyedén elkészíthetjük. Nem kell hozzá más, mint egy erős mixer, és pár finomság. Az eredeti pesto fenyőmaggal készül, ám ez a mostani recept olcsóbb alapanyaggal, dióval lett összeállítva.

Kovászos uborka kenyér nélkül

Itt az uborka szezon. Ilyenkor érdemes későbbre is eltenni belőle. Anyukáméknál a napokban felfigyeltem arra, hogy nem kenyérrel, hanem burgonyával teszik el. Állítólag sokkal finomabb, és ami lényeg, ropogós marad, nem puhul be, és lezárva hónapokig is eláll.

Sárgabarack lekvár egészségesebben

sárgabarack lekvárSok levelet kaptam mostanában azzal kapcsolatosan, hogy steviával lehet-e, és ha igen, hogyan lekvárt készíteni. Ebben a receptben ezt is ismertetem, és tapasztalataimat is leírom. És ha már lekvárt főztem, készült egy nádcukros változat is, természetesen mindkét változat mesterséges tartósítószer nélkül.

Zakuszka (zöldségkrém recept)

A bio üzletek polcain láttam ilyen zöldségkrémet először, amiket vegetáriánusoknak ajánlanak leginkább. Pedig a hozzávalókat olvasva senkinek sem válna kárára, ha ilyeneket is fogyasztanánk gyakrabban. Ez egy autentikus erdélyi recept, amit kedves olvasóm, Jucus küldött be.

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

WEBÁRUHÁZ