1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Éléskamra

Mézes-mákos-citromfüves baracklekvár recept


Mézes-mákos-citromfüves baracklekvárEnnek a receptnek az ötlete egy ismerősömtől származik. Amikor írt róla, rögtön eldöntöttem, hogy elkészítem a magam verzióját belőle. Nem bántam meg, és már ezernyi ötletem van rá, mikhez fogom a későbbiekben felhasználni.

Mirelit spárga készítése


Mirelit spárga készítéseA spárga igen egészséges zöldség. Telis tele van vitaminnal, ásványi anyagokkal, folsavval, ráadásul lúgosítja a szervezetet. Viszont csak április végétől június közepéig van szezonja. Jó hír azonban, hogy le lehet fagyasztani, és így 6-7 hónapig lehet tárolni. Rajta hát, készítsünk mirelit spárgát.

Klasszikus eperlekvár recept


Klasszikus eperlekvárA mákos és bodzás lekvárt követően szemem fénye Botond szépen megkért, hogy olyan igazi eperlekvárt is főzzek. Hát itt van, és nagyon finom lett.

Mákos és bodzás eperlekvár recept


Mákos és bodzás eperlekvár receptA különleges ízkombinációk kedvelőinek a figyelmébe ajánlom ezt a két nem szokványos lekvárt. Az eperlekvárt nem csak mákkal, illetve bodzával tettem pikánssá, de a hozzáadott édesítés is eltár a szokványostól.

Fűszeres fügelekvár almával

Ez a fűszeres fügelekvár nem tartozik a tipikus kenyérre, kalácsra kenhető lekvárok közé. Inkább sült húsok mellé ajánlom, vagy saláta öntetek kiegészítéséhez. Ezzel az íz kombinációval viszont garantáltan különlegessé teheti a legegyszerűbb grill húst is.

Fűszeres paradicsommártás - kechup

Ezt a mártást használhatjuk olaszos ételek készítéséhez, mint lasagne, spagetti, pizza szósz. De mártogathatunk bele virslit, zöldségeket is, valamint szendvicskrémnek is kitűnő választás. Amilyen finom, olyan egyszerű elkészíteni. Ha egyszer megkóstolta, akkor többet nem fog bolti mártást vásárolni.

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

WEBÁRUHÁZ