1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Tempura készítése

PDF Nyomtat Email

 


A tempurát első sorban a japán konyhából ismerjük, holott ezt a főleg hal és zöldségételt a spanyolok, és portugálok honosították meg Japánban a XVI. Században. Nem bonyolult az elkészítése, ha tisztában vagyunk pár trükkel. Lássuk hát, mik is ezek. A tempura nem más, mint frissen sütött hal, illetve zöldség, ami kívül ropog, belül lágy, a zöldségek esetében friss, zamatos.

 

Tempura

Trükkök, amitől tökéletes lesz a tempura.
1)    A zöldségeket vágjuk vékony szeletekre, a halat pácoljuk 30 percet enyhén savas, fűszeres páclében.

Tempura készítése

2)    A panírt közvetlenül a sütés előtt keverjük ki.
3)    Nagyon forró, bő olajban süssük ki.

Tempura készítése

4)    Attól függően, hogy vékony vagy vastagabb panírt szeretnénk az ételek köré, hígabb vagy sűrűbb lehet a masszánk.
5)    A ropogósság kedvéért érdemes különböző lisztek keverékéből elkészíteni a panírt. De természetesen egyféléből is készíthető, ez már ízlés dolga. A tempura gluténallergiás változatban is elkészíthető.
6)    A panírhoz jéghideg vizet kell adnunk, ami szintén a ropogósság miatt lényeges. Ez gyakorlatilag a tempura TITKA.
7)    Forgassuk meg a darabolt ételeket a panírban, és már mehet a forró olajba minden.

A tempurát sokkal bonyolultabb előkészíteni, mint megsütni. Egészen kis mennyiségű zöldségből egész komoly „rakás” készíthető.

Tempura panír recept, amit az Andalúz főzőtanfolyamon készítettünk autentikus spanyol séfekkel.
Hozzávalók: 100 g kukoricaliszt, 30 csicseriborsó liszt, 50 g búzaliszt, 100 ml jeges víz



Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

WEBÁRUHÁZ