1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Tempura készítése

PDF Nyomtat Email


Mi a tempura?


A tempurát első sorban a japán konyhából ismerjük, holott ezt a főleg hal és zöldségételt a spanyolok, és portugálok honosították meg Japánban a XVI. Században. Nem bonyolult az elkészítése, ha tisztában vagyunk pár trükkel. Lássuk hát, mik is ezek. A tempura nem más, mint frissen sütött hal, illetve zöldség, ami kívül ropog, belül lágy, a zöldségek esetében friss, zamatos, lényegét a bundája adja, aminek az elkészítését most meg is mutatom. Ezt a receptet egy andalúz séftől tanultam, garantáltan autentikus, és nagyon finom.


Tempura


Trükkök, amitől tökéletes lesz a tempura


  • A zöldségeket vágjuk vékony szeletekre, a halat pácoljuk 30 percet enyhén savas, fűszeres páclében.
Tempura készítése
  • A panírt közvetlenül a sütés előtt keverjük ki.
  • Nagyon forró, bő olajban süssük ki.
Tempura készítése
  • Attól függően, hogy vékony vagy vastagabb panírt szeretnénk az ételek köré, hígabb vagy sűrűbb lehet a masszánk.
  • A ropogósság kedvéért érdemes különböző lisztek keverékéből elkészíteni a panírt. De természetesen egyféléből is készíthető, ez már ízlés dolga. A tempura gluténallergiás változatban is elkészíthető.
  • A panírhoz jéghideg vizet kell adnunk, ami szintén a ropogósság miatt lényeges. Ez gyakorlatilag a tempura TITKA.

  • Forgassuk meg a darabolt ételeket a panírban, és már mehet a forró olajba minden.
  • A tempurát sokkal bonyolultabb előkészíteni, mint megsütni. Egészen kis mennyiségű zöldségből egész komoly „rakás” készíthető.


Andalúz tempura (bunda) készítése


Hozzávalók a tempurához:
100 g kukoricaliszt
30 csicseriborsó liszt
50 g búzaliszt
100 ml jeges víz


A liszteket összeöntjük, majd a jeges vízzel csomómentesre keverjük.


Zöldségek, amiket lehet tempurában sütni

cukkini
sárgarépa
zeller
paszternák
pak choi
spenót
édeskömény
tök
brokkoli rózsák
stb....

Készítsd el autentikus andalúz gazpacho receptemet is!





Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL