1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Tortellini készítése házilag képekkel recept

PDF Nyomtat Email

 

 

A tortellini egy tipikus olasz töltött tészta, amit sajnos a legtöbben a boltokban vásárolunk csak meg. És emiatt pár, ízben silány variációhoz jutunk hozzá. A tortellinit pedig nagyon könnyű házilag is elkészíteni, csak egy kis idő, türelem, és egy jó töltelék kell hozzá. Nézzük, hogyan is készül a tortellini.

 

Tortellini készítése házilag képekkel recept

Alaprecept a tésztához (egészségesebb változat) 2 főre: 15-15 dkg fehér és teljes őrlésű liszt, 3 tojás, só

TIPP: Lehetőleg bio búza, vagy tönkölybúza liszteket használjunk. A boltokban kapható legtöbb, filléres lisztek már teljesen le vannak csupaszítva, amikbe nincs semmi értékes anyag. A finomított élelmiszereknek tehát semmi értelmük, és ráadásul hosszú távon hizlalnak, ami további egészségkárosodáshoz vezet (cukorbetegség, szívinfarktus, és sorolhatnám).

A liszteket tegyük egy munkalapra, a közepére vájjunk mélyedést.
Tegyük bele a tojásokat, és a sót is, és kezdjük el gyúrni.
Addig gyúrjuk, amíg szépen formázható, rugalmas tésztát nem kapunk.
Ha kell, további liszttel javítsunk az állagán.
Akkor jó, ha már nem ragad a tészta.
Tegyük fóliába, és hűtőben pihentessük legalább 1 órát.

 

Tortellini készítése házilag képekkel recept
A pihentetett tésztát nyújtsuk egészen vékonyra.
TIPP: Ebben segítségünkre lehet a tésztakészítő gépezet (lásd fotón),
amit a legtöbb hipermarketben be is lehet szerezni. A tésztanyújtó
gébbe csak egyszerre kis mennyiségű, jól belisztezett tésztát tegyünk,
hogy ne ragadjon bele a gépbe.
Ha kézzel nyújtunk, akkor is fontos, hogy jól lisztezzük alá a tésztát.
Tortellini készítése házilag képekkel recept
A kinyújtott tésztát szaggassuk ki kb. 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval.
TIPP: A szaggatáshoz, és a tészta tapasztátáshoz használhatunk
kisméretű derelyeformázót, aminek a segítségével tökéletesen
összeilleszthető a tészta, és így a főzés során garantáltan nem folyik
ki a töltelék.
Tortellini készítése házilag képekkel recept
A korongokat tehát töltsük meg a töltelékkel.
TIPP: Csak keveset tegyünk a korongok közepére.
Tortellini készítése házilag képekkel recept
Ha nincs derelyeformázónk, akkor a korongok szélét kenjük meg körben
tojással, majd hajtsuk kettőbe, és egy villával nyomjuk a széleket jó
alaposan össze.

Tortellini készítése házilag képekkel recept
Az így kapott félköröket fordítsuk magunkkal szemben úgy, hogy a
félkörív felfelé nézzen. Először hajtsuk felfelé a széleket, majd tapasszuk
össze a két végét.
Tortellini készítése házilag képekkel recept
Olyan lesz, mint egy kis virág. Forró, lobogó vízben 2 perc alatt főzzük
őket meg. Hideg vízzel öblítsük le, majd kevés olíva olajjal öntözzük meg,
vagy forrós olíva olajon forgassuk meg.
Tetszőleges töltelékkel, mártással készíthetjük el.


Hozzászólások  

 
#1 Éva Fekete 2011-01-26 10:27
Ezt kerestem , végre megtaláltam már készül a hús és a tészta pihen .
Köszönöm !
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Design Shop