1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

A muffin sütés alapjai

PDF Nyomtat Email

A napainkban oly népszerű muffinok készítésének is vannak olyan alapszabályai, amit érdemes betartani. Ha ezeket megismerjük, és betartjuk, biztosan nem fogunk csalódást okozni a muffinjainkkal.


A muffint előmelegített sütőben süsd!
A sütés első negyedórájában ne nyiss rá a muffinokra, mert összeesnek!
Csak a cukrot kell alaposan kikeverni a margarinnal és a tojással, a további hozzávalót (pl. mazsola, dió, csoki, gyümölcs, szárított gyümölcs) először a liszttel lazán összekeverjük, majd gyors mozdulatokkal hozzákeverjük a tésztához. A túlkevert tészták nem lesznek olyan domborúak.
A sütőport mindig a liszthez keverd hozzá, így csak a sütőben kezd el "dolgozni"!
Ha a margarinod kemény, akkor add hozzá a cukrot, és tedd be néhány másodpercre a mikrohullámú sütőben, könnyebb lesz vele dolgozni!
A mélyedést 2/3 vagy 3/4 részig szabad megtölteni tésztával, hogy a muffinok szépen tudjanak csúcsosodni, és ne folyjanak ki.
Ha marad üres lyuk a formában, töltsük meg vízzel.
A sütési idő általában 20-25 perc a nagyobbakhoz  (pl. 6-os sütőforma), 10-15 elég a kisebbekhez. Gázsütőben 3-4-5 fokozaton kell sütni.
A muffin akkor van készen, ha a teteje aranybarna, és ha beledugunk egy fogpiszkálót (tűpróba), nem ragad rá a tészta.
Sütés után kb. 5 percig hagyjuk hűlni a muffinokat, így könnyebben kijönnek a formából.
Légmentesen zárható műanyag edényben sokáig friss marad a muffin.
A frissen sült muffinokat le is lehet fagyasztani, kb. 2 hónapig jók. Kiengedjük, és röviden még egyszer átsütjük őket.

TOVÁBB A MUFFIN RECEPTEKHEZ...



Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL