1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Főzőiskola

Ahány ház, annyi lecsó

 
lecsóHa a magyarokat a klasszikus magyar ételekről faggatnánk, a lecsó biztosan szerepelne a top 5 étel között. Habár abban egyetértés van, hogy hagyma, paprika, és paradicsom nélkül nincs lecsó, az apró részletekben és a végeredményben óriási különbségek lehetnek. Mondhatni, ahány ház, annyi lecsó.

Hogyan szerettessük meg a gyerekekkel a főzést?


főzés gyerekkelSzülőként számos nevelési feladatot kell ellátnunk. Tanítjuk őket beszélni, segítünk nekik abban, hogyan viselkedjenek bizonyos élethelyzetekben, és abban is mi adunk példát, hogyan vigyázzanak magukra az egészségükre, például az étkezések során. Mi felnőttek vagyunk a gyerekek követendő példái, azt kedvelnek, esznek-isznak, mait tőlünk látnak. Éppen ezért fontos, hogy helyes példával járjunk elő.

0

Pacsa, lepcsánka, lapcsánka – avagy a tócsni ezer neve


Kevés olyan étel létezik, ami szó szerint nemzetközi népi ételnek számítana. Ilyen a tócsni, aminek a legegyszerűbb változatához liszttel összekevert reszelt burgonyát sütnek ki forró zsírban.

100 %-os üdítő: a gyerekek kedvence


10 éves nagy fiammal, Botival teszteltük először a Philips Avance Collection gyümölcscentrifugát. Boti teljesen oda volt érte, és nem is hagyta, hogy én beleszóljak az első nagy üdítő készítésbe. Miután kibontottuk a dobozt, és ő összerakta a készüléket, lázasan tépte fel a hűtőajtót, és pakolt ki mindent, ami az egészséges italához megfelelő lehet. Került a tálcánkra kétféle alma, répa, uborka, és kevéske gyömbér is.

1

3 őszi alakbarát recept a Rita konyhájától


zellerkrémlevesAki rendszeresen olvas, tudhatja, hogy mennyire nagyon szeretem a zöldségeket. Sütve, főve, nyersen, de leginkább nyersen, hiszen úgy tudom a legjobban kiaknázni a bennük lévő vitaminokat, ásványi anyagokat. Gyerekeimmel imádjuk a krémleveseket, a salátákat, és mostanában rendszeresen isszuk a smoothiekat is, így amikor megérkezett a várva várt Nutribullet-em, ezeket az ételeket teszteltem vele elsőként.

Laktózmentes finomságok gyereknapra - laktózmentes receptek


Laktózmentes receptekAkár otthon töltjük a gyereknapot egy klassz zsúrt szervezve, akár kimegyünk a szabadba, készítsünk a gyerekeknek gyorsan, egyszerűen finom falatokat. Ha laktózérzékeny szemünk fénye, akkor sem kell lemondani az ízletes tej alapú ételekről, hiszen a Magic Milk termékek nem csak finomak, jó állagúak, de laktózmentesek is.  Most három remek és gyors receptet mutatok, amikkel minden bizonnyal elnyerjük a gyerekek elismerését gyereknapon is.

2

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL