1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Főzőiskola

Rio 2016 – Mit esznek a brazilok?


FeijoadaHosszú Katinka aranyait ünnepli az egész ország, és nekem rögtön az jutott eszembe, hogy vajon mivel ünnepelnek ők ott kint. Mit ehetnek, mit ihatnak? Kicsit utána olvastam a brazil konyhának, mert bevallom, semmit sem tudok róla, ami nem is nagy csoda, hiszen mindenhol azt találtam, hogy a brazilok nem jeleskednek a gasztronómiában. Azért akad pár különlegesség, amit most összefoglalok. Az biztos, a brazilok babot esznek babbal, és rizzsel.

A nyár legfinomabb gombóc receptjei


szilvás gombócMi magyarok egyszerűen imádjuk a gombócokat. Túrógombóc, szilvás gombóc, sós gombóc, mindegy, csak gombóc legyen. Most összegyűjtöttem a legnépszerűbb gombóc receptjeimet, amik között még a gluténérzékenyek is találnak maguknak valót.

0

Sajt készítése házilag – lépésről-lépésre


Sajt készítése házilag A sajt számomra az abszolút kedvenc ételek között szerepel. Természetesen csak a minőségi, természetes sajtokat kedvelem. A legjobban az érlelt sajtokat szeretem, de ezek otthoni körülmények közötti előállítása körülményes lenne. Lágy, friss sajtot azonban otthon is könnyen készíthetünk, most azt is megmutatom, hogyan. Olvass tovább!

Ahány ház, annyi lecsó

 
lecsóHa a magyarokat a klasszikus magyar ételekről faggatnánk, a lecsó biztosan szerepelne a top 5 étel között. Habár abban egyetértés van, hogy hagyma, paprika, és paradicsom nélkül nincs lecsó, az apró részletekben és a végeredményben óriási különbségek lehetnek. Mondhatni, ahány ház, annyi lecsó.

1

Hogyan szerettessük meg a gyerekekkel a főzést?


főzés gyerekkelSzülőként számos nevelési feladatot kell ellátnunk. Tanítjuk őket beszélni, segítünk nekik abban, hogyan viselkedjenek bizonyos élethelyzetekben, és abban is mi adunk példát, hogyan vigyázzanak magukra az egészségükre, például az étkezések során. Mi felnőttek vagyunk a gyerekek követendő példái, azt kedvelnek, esznek-isznak, mait tőlünk látnak. Éppen ezért fontos, hogy helyes példával járjunk elő.

Pacsa, lepcsánka, lapcsánka – avagy a tócsni ezer neve


Kevés olyan étel létezik, ami szó szerint nemzetközi népi ételnek számítana. Ilyen a tócsni, aminek a legegyszerűbb változatához liszttel összekevert reszelt burgonyát sütnek ki forró zsírban.

2

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL