1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Főzőiskola

Válaszd a magyar sonkát húsvétkor is

Írta: Rita Konyhája

2014 április 06., vasárnap 07:01


A Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Centrum Vezérigazgatósága által létrehozott Sertéshús-kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a sertéshús, és az ebből készült húskészítmények fontosságára, illetve megfelelő mennyiségű fogyasztására. A kampányban komoly hangsúlyt kap a magyar sertéshús fogyasztásának előmozdítása, valamint a tudatos vásárlók arányának növelése.

A legfinomabb ünnepi sertéshús ételek, praktikák

Írta: Rita Konyhája

2013 december 20., péntek 06:03


karaj sütéseKarácsonykor a hal mellett sok családban készülnek az ünnepi ételek vörös húsokból és vadhúsokból is. A bélszín és a nemes vadhús a leggazdagabb húsfélék közé tartozik, de kevésbé költséges vörös húsokból, például sertésből is készíthetünk különlegesen finom fogásokat.

0

A sertéshús részei és felhasználása

Írta: Rita Konyhája

2013 december 17., kedd 06:16


Bevallom, és szeretem a húsokat, bár az is igaz, hogy csak kis mennyiségben fogyasztom őket, és nem is mindennap.  De szeretem, és szeretek minél többféle részükkel újabb és újabb recepteket kitalálni, kipróbálni. A m i asztalunkon a szárnyas húsok mellett gyakori a vörös hús is, ezek közül is főként a sertés. A közhiedelemmel ellentétben a sertéshús fogyasztása nem okoz elhízást, ha a soványabb részeit esszük, vagy ha odafigyelünk pár jól bevált tanácsra.

A spárga vásárlása és előkészítése

Írta: Rita Konyhája

2013 május 27., hétfő 11:10


spárga előkészítéseA spárgával általában fél kilógrammos kiszerelésben, kötegelve találkozhatunk a piacokon, és a boltok zöldséges pultjain. Külön a zöld, és a fehér spárga. Vásárlásnál érdemes odafigyelni arra, hogy a friss, sértetlen, és vékonyabb szálú spárgákat válasszuk.

1

Fánksütési alapok

Írta: Rita Konyhája

2013 január 18., péntek 15:23


fánkVilágszerte több száz, vagy még annál is több fánk recept kering, minden bizonnyal, mindenki megtalálja a magának leginkább tetszőt. Egy dologban megegyeznek ezek a sütemények, mégpedig, hogy bő zsírban kell kisütni a fánkokat.

Mit készítsünk a teljes kiőrlésű búzalisztből

Írta: Rita Konyhája

2013 január 15., kedd 09:05


Gyors válaszom egyszerű lenne, bármit. De mivel sok háziasszony számára nem egyértelmű ez a kérdés, röviden összefoglaltam, mely ételek azok, amikben én már helyettesítettem a finomlisztet a teljes kiőrlésűvel. Mielőtt azonban belevágnék, két dolgot kiemelnék. Egyfelől a teljes kiőrlésű liszt íze és a végeredmény állaga teljesen más, mint a fehér lisztté, így az, hogy valaki szereti-e vagy sem, merőben ízlés kérdése. Másfelől némiképp érdemes átnézni, mi is a különbség a finom és a teljes kiőrlésű búzaliszt között.

2

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS