1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Főzőiskola

Alternatív tejpótlás olcsón otthon

Írta: Rita Konyhája

2015 március 12., csütörtök 06:02


Gyakran fáj a hasad? Puffadsz, esetleg émelyegsz? Bőrkiütéseid vannak? Hagyd el a tehéntejet és érezd végre jól magad a bőrödben! Sok diétában (tejfehérje-, laktóz-, paleo-, candida stb.) központi szerepet kap a tehéntej és tejtermékek elhagyása, mely nem egyszerű és nem olcsó feladat. Ezzel a készülékkel a drága bolti rizs-vagy mandulatejek (700-800 Ft) megvásárlása helyett 70-80 Ft-ból kiváló magtejet készíthetsz.

Válaszd a magyar sonkát húsvétkor is

Írta: Rita Konyhája

2014 április 06., vasárnap 07:01


A Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Centrum Vezérigazgatósága által létrehozott Sertéshús-kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a sertéshús, és az ebből készült húskészítmények fontosságára, illetve megfelelő mennyiségű fogyasztására. A kampányban komoly hangsúlyt kap a magyar sertéshús fogyasztásának előmozdítása, valamint a tudatos vásárlók arányának növelése.

0

A legfinomabb ünnepi sertéshús ételek, praktikák

Írta: Rita Konyhája

2013 december 20., péntek 06:03


karaj sütéseKarácsonykor a hal mellett sok családban készülnek az ünnepi ételek vörös húsokból és vadhúsokból is. A bélszín és a nemes vadhús a leggazdagabb húsfélék közé tartozik, de kevésbé költséges vörös húsokból, például sertésből is készíthetünk különlegesen finom fogásokat.

A sertéshús részei és felhasználása

Írta: Rita Konyhája

2013 december 17., kedd 06:16


Bevallom, és szeretem a húsokat, bár az is igaz, hogy csak kis mennyiségben fogyasztom őket, és nem is mindennap.  De szeretem, és szeretek minél többféle részükkel újabb és újabb recepteket kitalálni, kipróbálni. A m i asztalunkon a szárnyas húsok mellett gyakori a vörös hús is, ezek közül is főként a sertés. A közhiedelemmel ellentétben a sertéshús fogyasztása nem okoz elhízást, ha a soványabb részeit esszük, vagy ha odafigyelünk pár jól bevált tanácsra.

1

A spárga vásárlása és előkészítése

Írta: Rita Konyhája

2013 május 27., hétfő 11:10


spárga előkészítéseA spárgával általában fél kilógrammos kiszerelésben, kötegelve találkozhatunk a piacokon, és a boltok zöldséges pultjain. Külön a zöld, és a fehér spárga. Vásárlásnál érdemes odafigyelni arra, hogy a friss, sértetlen, és vékonyabb szálú spárgákat válasszuk.

Fánksütési alapok

Írta: Rita Konyhája

2013 január 18., péntek 15:23


fánkVilágszerte több száz, vagy még annál is több fánk recept kering, minden bizonnyal, mindenki megtalálja a magának leginkább tetszőt. Egy dologban megegyeznek ezek a sütemények, mégpedig, hogy bő zsírban kell kisütni a fánkokat.

2

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS