1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Tepsis újburgonya spárgával recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 4
GyengeLegjobb 


Nem szeretem a klasszikus sült krumplit, de az újburgonyával kivételt teszek. Sőt. Egyenesen imádom, vajjal, friss zsályával megsütve sütőben. Mennyei. Ebben a receptben az újburgonyát spárgával készítettem el, és egy zöldfűszeres majonézes mártogatóval ettük.


Tepsis újburgonya spárgával


Hozzávalók 3 adaghoz:
1000 g kisebb szemű újburgonya
500 g zöld spárga
70 g vaj
7-8 szál friss zsálya

tört bors
100 ml víz
A mártogatóhoz:
100 ml majonéz
200 ml sűrű tejföl

tört bors
1 ek aprított friss bazsalikom
1 ek aprított friss petrezselyem


A sütőt 185 fokra előmelegítjük légkeveréses fokozaton.
Az újburgonyát megmossuk (ne kell meghámozni), cikkekre vágjuk, egy tepsibe tesszük.
Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az aprított friss zsályával, elkeverjük.
1 deciliter vizet öntünk alá, majd rá ráhelyezzük a kockázott vajat.
Sütőbe tesszük, megsütjük, miközben többször átkeverjük.
A spárgát megmossuk, végüket letörjük, feldaraboljuk.
A spárgadarabokat már csak akkor adjuk a burgonyához, amikor majdnem megsült.
A mártáshoz egyszerűen összekeverjük a hozzávalókat.






Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL