1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Avokádós, spárgás köles recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 2
GyengeLegjobb 



Májusban szinte mindennap spárgát ennék, annyira szeretem. Most ezt a meleg, már-már saláta szerű köleses egytálat készítettem spárgával, avokádóval, pisztáciaolajjal.


Avokádós, spárgás köles


Hozzávalók 2 főre:
160 g szemes köles
víz

1+1 ek extra szűz olívaolaj
200 g tisztított spárga
1 db érett avokádó
50 g lilahagyma

tört bors
1 ek friss aprított koriander
3 ek Pödör hidegen sajtolt pisztáciaolaj
1 lime leve



A kölest megmossuk, majd olívaolajon megfuttatjuk. Felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, felforraljuk, sózzuk, majd fedő alatt puhára pároljuk.
A tisztított spárgát csíkokra vágjuk, és szintén egy kanál olívaolajon megpirítjuk. Közben borsozzuk.
A lime levét egy fedeles üvegbe tesszük, adunk hozzá csipet sót, hagyjuk, hogy a sókristályok feloldódjanak. Majd hozzáadjuk a pisztáciaolajat, borsot, és lefedve összerázzuk.
A lilahagymát finomra vágjuk, az avokádót felkockázzuk, ráöntjük a dresszinget, majd belekeverjük a kölest és a sült spárgát is.
Langyosan fogyasszuk.




Avokádós, spárgás köles recept

Májusban szinte mindennap spárgát ennék, annyira szeretem. Most ezt a meleg, már-már saláta szerű köleses egytálat készítettem spárgával, avokádóval, pisztáciaolajjal.


Hozzávalók 2 főre:

160 g szemes köles

víz

1+1 ek extra szűz olívaolaj

200 g tisztított spárga

1 db érett avokádó

50 g lilahagyma

tört bors

1 ek friss aprított koriander

3 ek Pödör hidegen sajtolt pisztáciaolaj

1 lime leve


A kölest megmossuk, majd olívaolajon megfuttatjuk. Felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, felforraljuk, sózzuk, majd fedő alatt puhára pároljuk.

A tisztított spárgát csíkokra vágjuk, és szintén egy kanál olívaolajon megpirítjuk. Közben borsozzuk.

A lime levét egy fedeles üvegbe tesszük, adunk hozzá csipet sót, hagyjuk, hogy a sókristályok feloldódjanak. Majd hozzáadjuk a pisztáciaolajat, borsot, és lefedve összerázzuk.

A lilahagymát finomra vágjuk, az avokádót felkockázzuk, ráöntjük a dresszinget, majd belekeverjük a kölest és a sült spárgát is.

Langyosan fogyasszuk.




Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL