1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Chilis, szójaszószos kelbimbó recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 


Már volt róla szó, hogy a kelbimbó sütve sokkal jobb, mint főzve, de ezt ebben a posztban sem fogom kihagyni. Eszméletlen finom sülve! Chilivel, szójaszósszal, és szezámmaggal meg egyszerűen zseniális. Ehetjük magában, vagy sültek mellé köretnek is.


Chilis, szójaszószos kelbimbó


Hozzávalók 2 adaghoz:
500 g tisztított, felezett kelbimbó
2 ek extra szűz olívaolaj
2 ek világos szójaszósz
chili
1 ek pirított szezámmag
tört bors


A felezett kelbimbókat borsozzuk, majd egy kis tepsibe helyezzük, meglocsoljuk olajjal, és aláöntünk fél deci vizet.
180-200 fokos sütőben 15-20 percet sütjük, miközben néha megkeverjük.
Akkor jó, ha aranybarnára sül.
Ekkor kivesszük a sütőből, meglocsoljuk szójaszósszal, rászórjuk a finomra vágott chilit, és a pirított szezámmagot. Jól átkeverjük, hogy az ízek alaposan átjárják a zöldséget.





Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL