1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Sült karfiol recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 



Vannak napok, amikor semmi másra nem vágyok, csak egy ízletes zöldségételre. Most a karfiolt választottam, ami manapság nagy divatját éli. Készül belőle krémleves, kence, rizs, steak, de most inkább sütőben sütöttem meg egy kis morzsával. A pontot az í-re a diós petrezselyemkrém tette.




Hozzávalók egy kis adaghoz:
50 dkg zsenge karfiol leveleitől megfosztva, darabokra vágva

tört bors
2 ek olívaolaj
1 ek zsemlemorzsa
diós petrezselyemkrém



Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
Rátesszük a megmosott, rózsáira szedett karfiolt.
Sózzuk, frissen tört borssal megszórjuk, meglocsoljuk az olajjal.
170 fokos, előmelegített légkeveréses sütőben 25 percig sütjük, közben párszor átkeverjük, hogy egyenletesen süljön.
Az utolsó 5 percben megszórjuk a morzsával, visszatesszük a sütőbe.
Ha elkészült a diós petrezselyemkrémmel tálaljuk.






Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL