1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Tejfölös gombapaprikás laktózmentes recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 



A paprikás, legyen az csirke, vagy gomba, vagy amit szeretnél, elképzelhetetlen tejföl nélkül. Szerencsére létezik olyan magas minőségű tejföl, ami laktózmentes, de egyáltalán nem kell lemondani általa a megszokott ízekről, és állagról sem. Mi imádjuk.


Tejfölös gombapaprikás


Hozzávalók 2 adaghoz:
4 szelet bacon
2+2 ek olívaolaj
100 g vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
100 g paradicsom
víz
fűszerpaprika

300 g laskagomba
100 ml Magic Milk laktózmentes tejföl
+ 200 g penne tészta
és a maradék tejföl (1 doboz 150 g)



Egy serpenyőben 2 ek olajon ropogósra sütjük a bacon szeleteket, majd félretesszük.
A serpenyőben maradt olajat egy kevés vízzel felöntjük, hogy a pörzsanyagok feloldódjanak.
A felvágott hagymát, és a vékony szeletekre vágott fokhagymát rászedjük, öntünk rá ismét kb. 100 ml vizet, és megpároljuk.
Végül hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, sózzuk, fűszerpaprikával meghintjük.
Ha kell, adunk hozzá még egy kis vizet.
A zöldségalapot leturmixoljuk a tejföllel együtt, és ha kell, adunk hozzá még egy kis vizet, hogy krémesen szószos állagú legyen.
A serpenyőt kitöröljük egy konyhai papírtörlővel, majd tesszük vissza a tűzre 2 ek olajjal együtt.
Jól felforrósítjuk az olajat, és erre szedjük rá a szeletekre vágott laskagombát. Megpirítjuk.
A gombára visszaöntjük a mártást.
Az ételt tésztával, galuskával fogyasszuk. Tehetünk rá még tejfölt, és persze a szalonna csipszet.


További laktózmentes recepteket ITT találtok: https://www.facebook.com/laktozmentes.hu











Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL