1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Édesburgonyás, sült kukoricás curry recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 



Már augusztus van, és azon kaptam magam, hogy ezen a nyáron még nem ettem friss, csöves kukoricát. De most nem akartam csak úgy megfőzni, sokkal inkább vágytam egy remek curryre. Ezt az ételt levesesebbre főztem, nem ragusan, tehát köret nem kell hozzá.


Édesburgonyás, sült kukoricás curry


Hozzávalók 2 főre:
25 g red curry pasta (fél zacskó)
1 ek növényi olaj (pl. kókuszolaj)
5 cm thai citromfű darab
350 ml kókusztej
200 ml zöldségalaplé, vagy víz
225 g tisztított batáta (édesburgonya)
2 cső zsenge kukorica
vaj    
friss korianderlevél
friss bazsalikomlevél
½ lime leve
(só igény szerint)


A batátát kis kockára vágjuk.
A kukoricát egy serpenyőben vajon, vagy grillrácson világosra sütjük.
Ha megsült, levágjuk a csövekről.
Egy lábasba tesszük a red (vörös) curry pasztát, az olajat, és a citromfüvet, amit egy kés tompa élével megzúzunk kissé, hogy jobban kijöjjenek az aromái.
Elkezdjük hevíteni pár percit, majd hozzáadjuk a kókusztejet, a másik folyadékkal együtt.
Felforraljuk, majd beletesszük a zöldségeket.
Közepes lángra visszavesszük a tüzet, és addig főzzük, amíg a batáta megpuhul.
Ha készen van, belelocsoljuk a lime levét.
Ha kell, egy kis sót adhatunk még hozzá, de egyáltalán nem szükséges.
Tálaláskor friss bazsalikommal, és koriander levéllel adjuk.






Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL