1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Rakott zöldbab recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 



Egy újabb remek példa arra, hogyan készítsünk igazán laktató, húsmentes ételt a magyaros ízvilágnak megfelelően. A titok a pirított, paprikás hagymás tejfölben rejlik.


Rakott zöldbab


Hozzávalók 2 adaghoz:
500 g tisztított ceruzabab (sárga hüvelyű zöldbab is lehet)
4-5 szál kapor

4 db keményre főtt tojás
70 g finomra vágott vöröshagyma
1 ek vaj
½ mk fűszerpaprika
400 l tejföl
1 tk kukoricakeményítő
100 g félkemény sajt



A zöldbabot sós vízben előfőzzük roppanósra.
A tojásokat felkarikázzuk.
A finomra vágott hagymát a vajon megdinszteljük, majd kihűtjük.
Belekeverjük a fűszerpaprikával, és az aprított kaporral együtt a tejfölbe.
A keményítőt kevés vízzel csomómentesre keverjük, és a fűszeres tejfölhöz keverjük.
Erre azért van szükség, hogy a tejsavó ne csapódjon ki, ne ússzon el a mártás, hanem szépen, krémesen rásimuljon a hozzávalókra.
A bab felét egy vajjal kikent tál aljára tesszük, rárakjuk a tojáskarikák felét, és a tejföl felét is.
A rétegezést megismételjük, és a tál tetejére szórjuk a reszelt sajtot.
180 fokos, előmelegített sütőben a sajt pirulásáig sütjük.
Jól illik mellé a paradicsomsaláta.


Az ételfotó a Galenus Kft. (www.patikamagazin.hu) felkérésére készült a Jó étel, jó élet című receptkönyv illusztrációjaként, és a recept a fotóval egyetemben a Galenus Kft. engedélyével jelenik meg a Rita Konyhája receptoldalon (fotó: Hadarik Rita)








Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL