1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Vegetáriánus lencsés paprikás krumpli recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 




Ezt a klasszikus, egyes helyeken kolbásszal, máshol virslivel készülő ételt igyekeztem vegetáriánus formába hozni. Mifelénk paprikás kolbásszal készül, és ezért a füstös ízt szerettem volna újraérezni az ételben, ami sikerült is. És mivel itt a tavasz, megszórtan friss, nyers zöldségekkel: retekkel és újhagymával. Zseniálisan finom lett.


Vegetáriánus lencsés paprikás krumpli




Hozzávalók 4-6 főre:
1 közepes fej vöröshagyma (kb. 150 g)
2 ek olívaolaj
200 g lencse
1 babérlevél
800 g tisztított burgonya

½ mk őrölt fűszerkömény
1 tk fűszerpaprika
1 csapott mk füstölt paprika
1 ek paradicsompüré
víz
3 száj újhagyma a zöldjével együtt
3 db piros retek


A lencsét sós babérleveles vízben előfőzzük puhára, majd leszűrjük.
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kis kockára vágjuk.
A vöröshagymát finomra vágjuk, és az olajon, kevés vízzel felöntve puhára pároljuk, majd dinszteljük.
Rászedjük a burgonyát, megszórjuk a fűszerekkel, hozzáadjuk a paradicsompürét, 1-2 percet keverve pirítjuk, majd annyi vízzel öntjük fel, ami ellepi.
Puhára főzzük, amíg a szósza krémesen sűrű nem lesz.
Ekkor belekeverjük a főtt lencsét, elkeverjük, majd 1-2 percet rotyogtatjuk, és már el is készült.
A tálalt ételt vékony karikára vágott újhagymával, és vékony csíkokra vágott hónapos retekkel tálaljuk.






Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL