1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Pirított rizses tofu recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 




Amikor megláttam a boltban az édes chili és a teriyaki szószt, azonnal eszembe jutott a hűtőmben lapító natúr tofu darab. Szinte láttam lelki szemeimmel, ahogy azok a kis puha kockák, amikre kaszabolom őket, isszák magukba a finom aromákat. Aztán már éreztem a számba a roppanós barna és vadrizs keveréket is, amiből szintén volt egy kis adag a szekrényemben. Hát valahogy így kezdődött el ez a történet.


Pirított rizses tofu


Hozzávalók 1-2 adaghoz (étvágyfüggő mennyiség)
100 g száraz, előgőzölt (Riceland) barna- és vadrizs keverék
1 tk olívaolaj
csipet só
250 ml víz
továbbá
200 g natúr GMO mentes tofu felkockázva
2 ek édes chili szósz
2 ek teriyaki szósz
1 ek olívaolaj
70-90 g póréhagyma
2 kis gerezd fokhagyma
½ citrom vagy lime leve
friss zöld petrezselyem



A rizst az olajjal együtt egy kis lábosba tesszük, pirítjuk, majd felöntjük vízzel, sózzuk.
Forralunk egyet rajta, majd lefedve megfőzzük (kb. 15-20 perc, ha előgőzöltet használunk).
A tofut kis kockára vágjuk, beletesszük egy kisebb ételtároló dobozba.
Ráöntjük a szószokat, és 2-3 órát pácoljuk.
Elkészítés.
Egy serpenyőben olajat hevítünk.
Rászedjük a karikázott pórét, megdinszteljük.
Majd hozzáadjuk a pácolt tofut a szósszal együtt, és a finomra reszelt fokhagymát is.
Magasabb hőfokon pirítjuk.
Amikor a tofu már kapott egy kis pírt, hozzáadjuk a rizst is, és együtt pirítjuk tovább folyamatos kevergetés mellett.
Ha elkészült, citromlével meglocsoljuk, friss petrezselyemmel megszórjuk, és már ehetjük is.






Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL