1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Beszéljünk zöldségeket – vörösbabos burger recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 



Jól ismerjük a mondást: nem kell mindig kaviár. Sőt, hús sem kell mindig, ha zöldségekből is készíthetünk laktató, és ízletes ételeket. Ezt a zöldségpogácsát zsemlébe is tehetjük, vagy fogyaszthatjuk bármilyen számunkra kedves körettel.


vörösbabos burger


Hozzávalók 8 pogácsához:
2 ek olívaolaj + a sütéshez
130 g tisztított, finomra vágott lilahagyma
1-2 gerezd fokhagyma
friss chili (ízlés szerinti mennyiségben)
135 g tisztított gomba
240 g főtt vörösbab konzerv
1 ek sűrített paradicsom
100 ml száraz vörösbor

tört bors
½ mk bazsalikom
½ mk oregánó
csiper őrölt római kömény
½ mk fűszerpaprika
1 mk cukor
85 g finom szemű zabpehely
opcionálisan 1 egész tojás

Egy serpenyőben felhevítjük az olajat.
Rászedjük az aprított hagymát, a finomra vágott chilit és fokhagymát, és üvegesre pároljuk.
Majd erre szedjük a finomra vágott gombát is, és addig pirítjuk, amíg teljesen elpárologja a gomba a nedvességét, és szép piros lesz.
Ekkor hozzáadjuk a villával összetört, lecsepegtetett babot.
Felöntjük a borral, belekeverjük a paradicsomot, és a fűszereket.
Összerottyantjuk az egészet.
Majd lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a zabpelyhet.
Hagyjuk langyosra hűlni, hogy a zabpehely megszívja magát a ragu nedvességével.
Ez az a pont, ahol eldönthetjük, adunk-e hozzá egy tojást.
Én nem adtam, így is összeállt a pogácsa, bár óvatosan kellett forgatni a sütőolajban. Ha úgy jobban szereted, keverj bele a masszába egy tojást.
Egy serpenyőben forrósíts fel olajat, és ebben süsd ropogósra a megformázott pogácsákat.
Én sütőben sült édesburgonyával ettem.
Ehhez az édesburgonyát héjastól megmostam, karikára vágtam, és sütőlapra tettem.
Sóztam, borsoztam, olívaolajjal meglocsoltam, és 180 fokon, kb. 25-30 percig sütöttem.





Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL