1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Burgonyás, gombás lecsó recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 


Néhai Hadarik nagymamám készítette nekem ezt kisiskolás koromban reggelire. A kertben minden megtermett hozzá, együtt szedtük, majd együtt is készítettük el a sparhelten. Az ízek megmaradtak, de a mama már máshonnan nézi konyhai ügyködéseimet. Bár kertem nincs, de az alapanyagaimat igyekszem hazai kistermelőktől megvásárolni.


Burgonyás, gombás lecsó

Hozzávalók 1 főre:
1 db kisebb vöröshagyma félkarikára vágva
1 ek zsír
3 db kisebb TV paprika félkarikára vágva
1 kisebb burgonya kis kockára vágva
1 nagy szem paradicsom
½ mk fűszerpaprika

kb. 8 dkg laskagomba


Egy serpenyőben felhevítjük a zsírt.
Beletesszük a hagymát, a paprikát, és a burgonyát, és 2 ek vizet löttyintünk mellé.
Addig pároljuk, dinszteljük, amíg a burgonya megpuhul, a többi zöldség megsül.
Ekkor sózzuk, megszórjuk fűszerpaprikával, rászedjük a szeletelt paradicsomot.
Összerottyantjuk.
A végén a pici olajon megsütött gombával tálaljuk.



Vásároljon magyar termékeket! A magyar paprikának nem csak frissessége és minősége garantált, de választásával a környezetet is védi. A magyar termékek fogyasztásával csökkenti ökológiai lábnyomát, mivel az itthon termesztett zöldségek jóval kevesebbet utaznak, mint külföldi társaik.
Készült a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Centrum Vezérigazgatóság támogatásával.





Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL