1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Cukkinis lepcsánka recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 



A hétvégén a nagyobb fiam hívta fel a figyelmem a cukkinis lepcsánkát sütő asszonyokra. Megígértette velem, hogy otthon is sütünk ilyet. Ez volt a főpróba, de szerintem gyakran megismételjük majd. A lepcsánka egy reszelt krumpliból készülő, zsírban sült lepény eredetileg, amit most cukkiniből és reformosan készítettem el tojás nélkül.

Miért egészségesebb ez a cukkinis lepcsánka?


Szereted a jó kis magyaros ételeket, de szeretnél odafigyelni a vonalaidra. Mutatok most egy trükköt. A cukkini egy magas víztartalmú, alacsony kalóriájú zöldség a magas keményítőtartalmú burgonyával szemben. Abszolút beilleszthető a diétás étrendbe. Ahhoz, hogy a lepcsánka egyben maradjon, kell még tojás, és valami lisztféleség. Ebben a receptben teljes kiőrlésű lisztet használtam, aminek magasabb a rosttartalma, ezért lassabban szívódik fel, mint a sima fehér liszt. Az étel mellé salátát is ettem, ezzel még inkább növeltem a rostbevitelt, még inkább lassítva az ebéd felszívódását.
Ennyire egyszerű az egész.



Cukkinis lepcsánka

Hozzávalók a cukkinis lepcsánkához 2 főre (6 db):
230 g cukkini
60 g vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
csipet só
1 tk erős paprikakrém
1 mk fűszerkeverék ízlés szerint (magyaros, vagy olaszos, mindegy, csak tartósítószer mentes legyen)
55 g teljes kiőrlésű liszt
olíva olaj vagy zsír a sütéshez

A cukkinis lepcsánka elkészítése


A cukkinit és a vöröshagymát reszeljük le uborkagyalun. Én a Moulinex Fresh Express legújabb aprítómat használtam, amivel semmi munka a reszelés. Nagyon megkedveltem.
A reszelt zöldséget enyhén sózzuk, hagyjuk, hogy levet eresszen.
Fontos, hogy ne nyomkodjuk ki ezt a levet, mert ez fogja felvenni a lisztet, ugyan is tojást nem adunk a recepthez.
A zöldséget fűszerezzük, reszeljük bele a fokhagymát is, majd keverjük össze a liszttel.
Egy serpenyőben hevítsünk fel olajat vagy zsírt (ne sokat, inkább pótoljuk folyamatosan, amit felszívnak a lepények).
Egy evőkanállal tegyünk 3-3 (két részletben) adagot a masszából a forró zsiradékra, és a kanál segítségével lapítsuk lepénnyé.
A lepcsánkák mindkét oldalát süssük pirosra, ropogósra.
A zsiradékot itassuk le a lepényekről.
Sok-sok friss salátával fogyasszuk.

Legközelebb főzz tejfölös cukkini főzeléket





Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL