1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Mediterrán gesztenyés egytál recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 




Az édeskés szemes gesztenye és a répa remek párosítás, főleg ha friss, házi paradicsomszószban házasítjuk őket. Hogy jól is lakjunk, adjunk hozzá egy kis vörös babot is. Rozskenyérrel remek.


Mediterrán gesztenyés egytál

Hozzávalók:
A paradicsomszószhoz: 1-2 ek olíva olaj, 1 kisebb vöröshagyma, 3 nagyobb paradicsom, 3 ek paradicsomsűrítmény, 2 kis gerezd fokhagyma, friss rozmaring (kb. fél ágacska levelei), 3 zsályalevél, 4-5 oregano levél, fél citrom reszelt héja, tört színes bors, só, 2 dl víz (jobb az alaplé, de vízzel is megfelelő)
Továbbá: 200 g egész, hámozott gesztenye, 30 dkg sárgarépa, 1 doboz (tartósítószer mentes vörösbab konzerv), 1 csokor friss petrezselyem


A hagymát aprítsuk fel, és dinszteljük meg az olíva olajon.
Ha pl. kerámia bevonatos edényben főzzük, akkor elég egy ek olaj is.
A paradicsomokat mossuk meg, vágjuk szeletekre, és dobjuk rá a hagymára.
Fedő alatt addig pároljuk alacsony hőfokon, amíg egy kicsit össze nem esik, utána a fűszerekkel együtt turmixoljuk le selymesen krémesre.
Ekkor adjuk hozzá a kiengedett gesztenyét, és a vékony szeletekre vágott sárgarépát is.
Fedő alatt, szintén alacsony hőfokon pároljuk kb. 12-15 percet, amíg a gesztenye puha nem lesz.
A Delimano kerámia bevonatos edényem nagyon jól tartja a hőt, így valóban energiatakarékosan, alacsony hőfokon, és gyorsan elkészül benne az étel.
Ha ilyen edényed nincs, kóstolással ellenőrizd, hogy elkészült-e.
A legvégén adjuk hozzá a lecsepegtetett babot is, de ekkor már vegyük le a tűzről, és csak fedő alatt hagyjuk 5 percet pihenni, összeérni íz ízeket.
Tálaláskor frissen aprított petrezselyemmel szórjuk meg.

Gluténmentes, amennyiben az elkészítése folyamán a gluténmentes ételkészítés szabályait betartjuk, valamint a felhasznált alapanyagok sem tartalmaznak glutént.


TÁPANYAGTÁBLÁZAT Energia g Tápérték
1 adag/1 tányer Fehérjetartalom: 10 Vitaminok:
B1-vitamin, B2-vitamin, B6-vitamin, C-vitamin, E-vitamin
Zsírtartalom: 3
Kalória / 1 adag: 240 Kcal Rosttartalom: 6 Ásványi anyagok:
kálium, magnézium, vas
Szénhidráttartalom: 43
Az értékek Rodler Imre Kalória és tápanyagtáblázata alapján vannak megadva. Az étel gluténmentes, tejmentes, tojásmentes diétás étrendbe illeszthető.



Hozzászólások  

 
#1 Zsu73 2012-04-10 05:52
...elvileg ma ebédre főztem meg tegnap este...gyakorla tilag azonnal megettük. :D Nagyon finom!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL