1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

A tökéletes lecsó recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 


A legkedvesebb ételem a lecsó. Mindig is úgy szerettem, ahogyan apukám készítette, jól lepirítva, nem levesesen. Most elárulom mi a tökéletes lecsó recept titka.

A lecsó számomra a családi gyökerek egyik fontos étele. Nálunk többnyire édesapám készítette nagy-nagy odaadással, figyelemmel. Gondolhatnád, de hisz ez csak egy lecsó: némi hagyma, paprika, és paradicsom keveréke. Pedig nem csak ennyi a lecsó. Nyilván ahány ház, annyi lecsó, de ahhoz, hogy tökéletes legyen nem elég csak úgy összedobni. A tökéletes lecsóban (számomra) a hagyma és a paprika édesen karamellizálódik, a paradicsom pedig szinte egyben marad. Sűrű, lágy a szaftja, jó tunkolni. A recept titka pedig egyszerű, és most meg is mutatom Neked!


A  tökéletes lecsó recept

A lecsó hozzávalói (1 főre arányosan):
1 ek zsiradék (pl. kacsazsír)
1 közepes fej vöröshagyma
2 TV paprika
1 erős paprika
1 közepes paradicsom
1 gerezd fokhagyma
6-8 dkg füstölt száraz kolbász

A lecsó elkészítése


A zöldségeket mossuk meg és aprítsuk fel.
A hagymát szeletekre, a paprikákat hosszában félbe, majd kb. 4-5 mm vastag szeletekre.

A  tökéletes lecsó recept

A paradicsomot szeletekre, a fokhagymát csak zúzzuk, a kolbászt karikázzuk.
A zsiradékon dinszteljük meg először a hagymát, majd adjuk hozzá a kolbászt.
Amikor kicsit lepirult, adjuk hozzá a paprikákat, és a fokhagymát.
Sózzuk, majd fedő alatt pároljuk.
Amikor már félig puha a zöldség, vegyük le a fedőt, és pirítsuk le a zsírjára.
A paradicsomot csak a legvégén adjuk hozzá, és maximum 1 percig süssük ezzel együtt.
Ne hagyjuk, hogy a paradicsom túl sok levet ereszen.


Még több lecsó recept itt: Lecsó receptek

Gluténmentes, amennyiben az elkészítése folyamán a gluténmentes ételkészítés szabályait betartjuk, valamint a felhasznált alapanyagok sem tartalmaznak glutént.


TÁPANYAGTÁBLÁZAT Energia g Tápérték
1 adag/1 tányer Fehérjetartalom: 16 Vitaminok:
B3-vitamin, B6-vitamin, C-vitamin, E-vitamin
Zsírtartalom: 36
Kalória / 1 adag: 479 Kcal Rosttartalom: 9 Ásványi anyagok:
kálium, cink
Szénhidráttartalom: 19
Az értékek Rodler Imre Kalória és tápanyagtáblázata alapján vannak megadva. Az étel gluténmentes, tejmentes, tojásmentes diétás étrendbe illeszthető.



Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL