1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Zabpelyhes diós gombafasírt recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 



Tagadásos korszakban vagyok. Nem kell a hús (sem). Viszont egy finom főzelék mellé dukál valami feltét is. A választásom egy zabpehellyel dúsított fasírtra esett, amit éjjel megálmodtam, és amit a cselekvés utolsó pillanatában még egy kis dióval megspékeltem. Húsmentes, vega, reform recept.

 

Zabpelyhes diós gombafasírt

Hozzávalók 18-20 fasírthoz: 50 dkg champignon gomba, 10 dkg zabpehely, 5 dkg dió, 1 fej vöröshagyma, 2 ek olíva olaj, 1 mk citrusos kakukkfű (szárított), só, tört színes bors, 1 tojás, zabkorpa a forgatáshoz, olaj a sütéshez


A hagymát aprítsuk fel, majd az olajon kezdjük el dinsztelni.
A gombákat pucoljuk meg, majd daraboljuk fel, és adjuk a hagymához.
A zabpelyhet áztassuk be langyos vízbe.
A gombát ízesítsük a fűszerekkel, és amikor már elpárologta a nedvességét, adjuk hozzá a diót is, hogy kicsit megpiruljon.
Hűtsük ki a ragut.
A zabpelyhet nyomkodjuk ki amennyire csak lehet.
Az egészet a tojással együtt pürésítsük le teljesen.
Tegyük fagyasztóba a masszát legalább 30 percre, utána könnyebb formázni, mert egyébként nagyon képlékeny ez a massza.
Formázzunk kis golyókat, hempergessük meg a korpában, majd lapítsuk ki őket.
TIPP: Le is fagyaszthatjuk a gombás pogácsákat.
A korpába mártott, és formázott korongokat tegyük sütőpapírra, majd a fagyasztóba téve fagyasszuk ki őket. Zacskóba zárva pár hétig tárolható.
Forró olajban süssük ki.




Hozzászólások  

 
#1 Erzsi56 2012-01-07 16:55
Elkészítettem, nagyon finom lett, köszönöm a receptet.

Módosítottam a következőképpen:
A diót zacskóba tettem, húskloppfolóval összetörtem.
Reszeltem a masszába egy nagyobb sárgarépát.
Nem pürésítettem, meghagytam darabosnak a gombát. Szerintem jót tett a fasírt ízének.
Finom zabpelyhet adtam hozzá, amelyet nem áztattam be, hogy felszívja a massza fölösleges nedvességét. A zabpelyhet akkor kevertem bele, amikor lehúztam a tűzről a lábast. Kb. egy órát hagytam állni, néhányszor átkevertem a masszát.
Korpa hiányában lenmaggal kevert zsemlemorzsába forgattam, így sütöttem ki.

Máskor is el fogom készíteni, annyira ízlett.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL