1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Hagymás tepsis édesburgonya recept

Nyomtat Email


Az édesburgonya a világ egyik legjobb étele. Hagymával, és egy kis fekete olívával tepsiben sütve pedig egészen különleges ételt készíthetünk belőle. A receptet dolce vita-nal olvastam.



Hozzávalók 2 főre: 50-60 dkg édesburgonya (kb. 2 db), 3 főzőhagyma, fokhagyma (6-8 gerezd), só, tört színes bors, olíva olaj, fekete olajbogyó, friss kakukkfű, feta sajt


Hagymás tepsis édesburgonya recept

A burgonyákat tisztítsuk meg, vágjuk kockára.
A hagymákat szintén tisztítsuk meg, vágjuk nagyobb darabokra.
Tegyük a zöldségeket egy tepsibe, fűszerezzük, és locsoljuk meg vékonyan olíva olajjal.
Keverjük át, adjuk hozzá a fekete olívát is.
takarjuk le fóliával, és 20 percig pároljuk így 200 fokos sütőben.
Majd ezt követően fólia nélkül további 20 percig süssük.
Amikor elkészült morzsoljunk rá feta sajtot, és friss kakukkfűvel ízesítsük.


Gluténmentes, amennyiben az elkészítése folyamán a gluténmentes ételkészítés szabályait betartjuk, valamint a felhasznált alapanyagok sem tartalmaznak glutént.




Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS