1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Részeges vegyes gombaragu recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 

 

 

 

Ebbe a gombaragu receptben háromféle gombát tettem, és egy kis vörösborral bolondítottam meg. Teljesen más íz világa lett, mint a hagyományos tejszínes gombaraguknak. Markáns, nagyon ízletes vegetáriánus étel.


Hozzávalók 3 főre: 50 dkg csiperkegomba, 10 dkg shitake gomba, 2 dkg szárított rókagomba, 1 vöröshagyma, 1 ek zsiradék (én kókuszzsírt használtam), só, őrölt színes bors, provance-i fűszerkeverék, 1 dl száraz vörösbor, 2 dl tejszín (lehet növényit is használni)

Részeges vegyes gombaragu recept

Az apróra vágott vöröshagymát dinszteljük meg a zsiradékon.
Erre tegyük a szeletelt friss gombákat, és az előzetesen vízbe áztatott szárított róka gombát is (ha tudunk frisset beszerezni, akkor abból is 10 dkg-ot tegyünk bele).
Fűszerezzük, és öntsük rá a vörösbort.
Hagyjuk fedő alatt 10 percig főni, majd adjuk hozzá a tejszínt is.
Forraljuk be.
Ha túl sűrű lenne, akkor egy kis vízzel hígítsuk fel.
Köretként rizst, tarhonyát, vagy metéltet ajánlok hozzá.






TÁPANYAGTÁBLÁZAT Energia g Tápérték
1 adag/1 tányer Fehérjetartalom: 13 Vitaminok:
B2-vitamin, B3-vitamin, C-vitamin, E-vitamin
Zsírtartalom: 24
Kalória / 1 adag: 358 Kcal Rosttartalom: 11 Ásványi anyagok:
kalcium, kálium, cink, vas
Szénhidráttartalom: 15
Az értékek Rodler Imre Kalória és tápanyagtáblázata alapján vannak megadva. Az étel gluténmentes, tojásmentes diétás étrendbe illeszthető.



Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL