1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Vega burger grill zöldségekkel recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 
A hamburger zsemlébe húspogácsa helyett zöldségeket is tehetünk. Akár serpenyőben, akár szabadtéri tűzön grillezhetünk hozzá vegyes zöldségeket. Juhsajttal, és friss zöldségekkel megbolondítva varázslatos íz hatást érhetünk el.

 

Vega burger
Hozzávalók: házi hamburger zsemle, zsemlénként 2 szelet padlizsán, 4 szelet cukkíni, 1-2 gerezd fokhagyma, 4 karika piros, édes paprika (vagy pritamin), 1 szelet friss paradicsom, 1-2 szelet lila hagyma, 1 szelet félkemény juhsajt, ízlés szerint ketchup, és majonéz

 

Vega burger

 

A padlizsánt, és a cukkínit vékony szeletekre vágjuk.
A paprikát szintén vékony karikára szeljük.
A fokhagymát darabokra vágjuk.
Grill felületen (szabadtéri, vagy benti, esetleg – bordázott felületű – serpenyő) pici olíva olajon megsütjük ezeket a zöldségeket.
Én vékonyan megszórtam őket magyaros fűszerkeverékkel, de ha ilyen nincs, elég vékonyan megsózni őket.
A juhsajtból, paradicsomból, hagymából szintén vékony szeleteket vágunk.
A hamburger zsemlét kettőbe vágjuk.
A zsemle aljára ízlés szerinti mennyiségben tegyünk tartósítószer mentes ketchupot. Ha van otthon Chen szószunk, azzal még finomabb.
A ketchupre tegyük forró padlizsán szeleteket.
Erre kerül a juhsajt, amit a forró padlizsánnal, és paprikával fedünk be.
Ettől a sajt kicsit meglágyul.
A paprika karikákba beletesszük a fokhagymákat.
Végül ráteszünk a grill zöldségekre egy szelet paradicsomot, lila hagymát.
A rétegezést majonézzel, és a zsemle tetejével fejezzük be.

Nagyon finom, gyorsan elkészíthető, húsmentes recept. Igazi ínyencség.


Kapcsolódó recept:

Hamburger zsemle recept
Pulyka burger




Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL